hack bitcoin btc scam sluiting

‘Decentrale’ cryptobeurs CryptoBridge sluit deuren vanwege “strengere regels”

De Amerikaanse decentrale cryptobeurs CryptoBridge sluit haar deuren, onder meer vanwege “strengere regels” zo meldt The Block Crypto. Ook had de beurs last van toenemende concurrentie op de cryptomarkt.

CryptoBridge sluit deuren

Volgens een verklaring op de website van de exchange gaat het om een “zeer moeilijk” besluit. De  oprichters geven een aantal redenen aan om te stoppen: ‘marktomstandigheden, toenemende regulatie en gebrek aan financiering om het platform verder te ontwikkelen en te onderhouden’.

Je kunt je overigens afvragen hoe ‘decentraal’ een beurs is wanneer het door lokale regels moet sluiten…

In de maand oktober had CryptoBridge circa 320.000 unieke bezoeken, maar in mei was er nog sprake van 780.000 bezoeken.

De meeste bezoeken kwamen uit Rusland en Bulgarije, de beurs was vooral in trek onder eigenaren van masternodes, die hierop hun opbrengsten inden.

De ruilbeurs zag zichzelf als een ‘gateway voor peer-to-peer trading’ en heeft er ‘echt alles’ aan gedaan om de het platform te redden, maar dat is ze niet gelukt.

Wil je bitcoin kopen voor een voordelige prijs? Ga naar broker Bitcoin Meester!

Advies aan gebruikers

Per 3 december stopt het storten van cryptovaluta en per 15 december het opnemen ervan. De exchange adviseert haar gebruikers om per direct álle crypto van hun account te halen. Alle sociale media kanalen gaan sluiten.

Sociale media zoals dit Twitter-account die claimen Crypto Bridge te vertegenwoordigen, zijn volgens de onderneming nep. Het is onbekend of er kopers zijn voor de decentrale beurs of de onderliggende technologie.

KYC-procedures

Overheden zijn in toenemende mate de regels voor de cryptosector aan het aanscherpen. Zo moeten in de meeste landen cryptobeurzen voldoen aan nieuwe anti-witwasregeling.

In de VS heeft de ‘dex’ Etherdelta een schikking getroffen met de financiële toezichthouder SEC. De inboedel is later opgekocht door een aantal ondernemers uit China.

In Europa zijn deze gebaseerd op de Europese richtlijn AMLD5, per 10 januari 2020 ingevoerd onder de Wet ter voorkoming van witwassen en financiering van terrorisme.

Bij decentrale beurzen is identificatie niet verplicht, omdat beurzen hechten aan de privacy van haar gebruikers. Het uploaden van persoonlijke informatie naar een centrale server ziet men juist als risicovol. Dat stuit overheden juist tegen de borst, omdat zij alle geldstromen van en naar crypto willen controleren.

Daarnaast heeft Crypto Bridge last van concurrentie. Onder meer Binance en recent Poloniex zijn een decentrale beurs gestart.

bitcoin kopen

 

Mis niks meer!
Invalid email address
Handel met negatieve fees en verdien!

Paymium lanceert een actie voor Bitcoin beleggers

Ontvang 0,1% vergoeding voor elke succesvolle limietorders die je plaatst!

Doe mee aan de bitcoin revolutie.

Paymium is de oudste en grootste bitcoin beurs van Frankrijk en bestaat al sinds 2010.

Maak nu een gratis account aan!