Goedemorgen Bitcoin: nieuwsupdate van dinsdag 10 december

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment $11,749.25.  Dat is 1.67% dan 24 uur geleden. Als je nu voor $100 aan bitcoin wilt kopen zal je hier ongeveer 0.0085 BTC voor krijgen.

De totale market cap bedraagt $216,896,148,431.25 met een circulatie van 18,460,425 aantal bitcoins.

Neem ook een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over het nieuws!

Bekijk hieronder in de video het nieuws van gisteren! In de video van enkele luttele minuten ben je weer volledig op de hoogte over Bitcoin (BTC) en aanverwante onderwerpen.

Bitcoin bezitters gezocht! Amerikaanse belastingdienst komt met formulier

De Internal Revenue Service (IRS), de Amerikaanse belastingdienst, doet al langere tijd verwoede pogingen om controle te hebben over Bitcoin hodlers. Enkele maanden geleden kregen een heleboel mensen met cryptovaluta al een brief op de deurmat.

Nu komen ze met een nieuw formulier waarmee ze al de informatie hopen te verkrijgen met betrekking tot de aankoop, handel en verkoop van Bitcoin en andere virtuele activa.

Bitcoin (BTC) record! 28,39 miljoen adressen met minstens 1 Satoshi

Het aantal adressen met daarop bitcoin (BTC) staat op het hoogste punt ooit. 28,39 miljoen verschillende bitcoin adressen bevatten op zijn minst 1 satoshi (0.00000001 BTC). Het vorige record stond op 28,38 aan het begin van 2018.

Alex Thorn komt aan deze statistieken door de data van de analisten bij Coinmetrics.

LocalBitcoins verbreekt nieuw BTC weekrecord in Argentinië

Het handelsvolume voor bitcoin (BTC) heeft in Argentinië opnieuw een record gebroken. Ondanks het verbod op BTC-aankopen met een creditcard groeit de interesse gestaag.

Het is onrustig in Argentinië en dat komt mede door de slechte financiële situatie. Het land staat op de rand van een faillissement en dat gaat gepaard met hoge inflatie op de lokale munt. De Argentijnse peso wordt in rap tempo minder waard.

Socials, webshop en Hup Bitcoin podcast

Tot slot even dit: zie je liever gedurende de dag de updates in videovorm? Neem dan een kijkje op ons Instagram account.

We hebben ook een webwinkel waar je een prachtig t-shirt kunt bestellen met astronaut op de maan. Deze is verkrijgbaar in alle gewenste maten.

Hou je van verdieping in de technologie achter bitcoin? Luister hier de Hup Bitcoin podcast waarin we dieper in de wondere wereld van BTC duiken.

bitcoin kopen

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!