bank bitcoin seba

Amsterdamse Icoinic neemt Synnofin over, het oudste cryptofonds van Nederland

Het Amsterdamse cryptofonds Icoinic neemt het oudste cryptofonds van Nederland over. Hierbij gaat het om Synnofin uit Deventer, dat sinds 2014 actief is. Door de overname breidt Icoinic haar dienstverlening op het gebied van bitcoin en andere cryptovaluta uit.

Cryptofonds Icoinic breidt uit

Icoinic is te omschrijven als een actief beleggingsfonds. Cryptofondsen zijn in Nederland gereguleerd onder de AIFM-richtlijn. Beleggers kunnen vanaf 100.000 euro of hoger in het fonds participeren.

Icoinic wist in 2019 1,1 miljard euro aan cryptovaluta te verhandelen via haar Algorithmic Fund. Daarbij is een rendement behaald van minstens 20% op jaarbasis. Volgens Icoinic was de tijd rijp om Synnofin over te nemen.

Synnofin Wealth Preservation Fonds

De overname speelt in op de negatieve rentes die banken rekenen op spaartegoeden. Met de Synnofin-fondsen mikt Icoinic op kapitaalkrachtige en institutionele beleggers.

‘Met het nieuwe fonds richten we ons op wealth preservation. Onze algoritmes onderscheiden zich door te handelen op de zeer volatiele cryptomarkten.

De algoritmes zijn getraind om direct in te spelen op marktontwikkelingen. We maken gebruik van ‘High Frequency Trading’. Met Synnofin Wealth Preservation Fonds zetten we in op lagere risico’s en mildere rendementen’.

Arthur Stolk, algemeen directeur van Icoinic

Volgens Stolk stappen beleggers onder meer in een fonds vanwege het rendement en diversificatie. Volgens hem zit de markt in een ‘consolidatiefase’, een teken dat de bodem is bereikt.

Vanaf 1 maart 2020 is het nieuwe fonds actief, zo meldt het persbericht.

Interview Arthur Stolk (Icoinic)

Beluister of lees een uitgebreider interview met Arthur Stolk van Icoinic. Hij geeft een inkijkje in de wereld van algoritme trading, flitslijnen en tienduizenden trades per dag.

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel en gemakkelijk

Maak een gratis account aan bij Coinmotion en betaal slechts 0,1% commissie voor jouw bitcoin in de eerste maand.

Maak nu een gratis account aan!