bitcoin planeet koers update prijs btc

Italiaanse oud-minister: ‘Bitcoin (BTC) is de toekomst en niet te stoppen’

”Ik denk dat onze kinderen een wereld gaan zien waar valuta op een andere manier wordt gecreëerd”, dat stelt de Italiaans oud-minister van Financiën Giulio Tremonti. Tijdens de Code4Future conferentie in Italië schijnt de politicus zijn licht over de huidige ontwikkelingen op het gebied van financiën en bijvoorbeeld bitcoin (BTC).

Tremonti is tegenwoordig actief als directeur van de nonprofit denktank genaamd Aspen Institute. In een roundtable discussie doet de Italiaan een aantal opmerkelijke uitspraken.

Bitcoin

Tremonti heeft bijzonder veel vertrouwen in de ontwikkelingen van bitcoin. Hij ziet echter wel een aantal problemen, vooral op het gebied van regelgeving.

“Bitcoin is de toekomst en kan niet worden gestopt. Het heeft wettelijk echter nog een onduidelijke status. Volgens de huidige regels is het een asset die je op je jaarrekening moet zetten. Maar als dat het geval is, moet er dan geen BTW over worden gerekend wanneer je het verkoopt? Er zijn nog veel onduidelijkheden.”

Giulio Tremonti

Banken en gebrek aan vertrouwen

Banken kunnen wel eens worden voorbijgestreefd door de technologische ontwikkelingen. De gemiddelde bitcoiner is daar al lang(er) van overtuigd, maar ook Tremonti kijkt er op deze manier naar.

”Een samenwerking tussen traditionele banken en nieuwe digitale industrieën is essentieel. Er moet een structuur zijn dat nieuwe technieken implementeert, maar oude waarde blijft hanteren”, zegt hij.

De oud-minister ziet ook dat het vertrouwen in het bankwezen langzaam afbrokkelt.

“Hoe kunnen we het vertrouwen weer terugkrijgen? Het idee is om het oude met het nieuwe te integreren om een nieuwe geschiedenis te schrijven. Het idee van vertrouwen in een centrale partij is al erg lang onderdeel van ons bestaan.”

Giulio Tremonti

Tremonti ziet dus mogelijkheden voor het oude financiële systeem om zich aan te passen aan de nieuwe ontwikkelingen, om tot een soort van mengelmoes van oud en nieuw te komen.

Strijd tussen werelden

Hij benoemde ook nog de strijd tussen China en Amerika: ”De wereld splitst in tweeën: je hebt de republiek van de Verenigde Staten en de tirannie van China. Het Chinese systeem valt of staat bij totale controle. Deze technologieën zijn een controle techniek, geen financiële.”

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!