OKEx komt 27 december met bitcoin opties, vóór concurrent CME

OKEx komt op 27 december al met bitcoin opties op de markt, zo meldt de cryptobeurs uit Malta vandaag in een persbericht. Hiermee wil de onderneming meer institutionele investeerders naar haar handelsplatform trekken.

Bitcoin opties

Een optie is een derivatenproduct: een handelaar kan met geleend geld (van een exchange) speculeren op de onderliggende asset (bitcoin of een bitcoin future).

Voor bijvoorbeeld miners kan het interessant zijn: ze kunnen met een optie hun exposure in de spotmarkt verkleinen door met een future een bitcoin prijs (in de toekomst) ‘vast te klikken’.

Met een optie verkrijg je het recht om een future contract te kopen of te verkopen tegen een vooraf vastgestelde prijs en (afloop) datum. De onderliggende waarde is géén bitcoin, maar een bitcoin futurecontract.

Een financieel product óp een financieel product dus. Maar net zoals bij een future kun je met een optie je wapenen tegen de koersschommelingen op de spotmarkt.

OKEx biedt al spots, futures en swaps aan en nu dus ook bitcoin opties, die ‘cash-settled’ zijn. Beleggers krijgen uitgekeerd in Amerikaanse dollars na het aflopen van het optiecontract.

CEO Jay Hao van OKEx licht toe:

‘We zien meer interesse in derivatenproducten op de cryptomarkt vanuit professionele handelaren en fondsen. Ze willen handelen in futures en swaps’. 

Zowel het kopen als het verkopen van opties is mogelijk. Met een optie kunnen handelaren speculeren op de onderliggende asset (bitcoin future) zonder er één te hebben.

Potentiële gebruikers moeten voldoen aan een know-your-customer (KYC) verificatieproces en moeten bevoegd zijn om met dit product te handelen. Opties is niet aan te raden voor beginnelingen.

Bitcoin kopen? Meld je aan bij Bitcoin Meester!

CME

CME Group komt op 13 januari 2020 met opties op bitcoin futures. ICE, moederbedrijf achter Bakkt, brengt vandaag (9 december) opties op de markt via haar dochteronderneming ICE Singapore.

Marktplaatsen zoals Deribit, BitMEX en LedgerX bieden al opties aan.

Skew Markets uit Londen brengt regelmatig de derivatenmarkt in kaart met data en OKEx valt daarbij met bovengemiddeld handelsvolume.

bitcoin kopen

 

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!