Tone Vays: Bitcoin (BTC) gaat altcoins in 2020 verder wegdrukken

Bitcoin (BTC) dendert in 2020 door en gaat andere projecten verder de vergetelheid in drukken. Dat stelt Tone Vays in zijn show Trading Bitcoin. Vays waarschuwt handelaren: altcoin traders gaan het tegenover bitcoin nog zwaarder krijgen.

Vays is een handelaar en presentator, hij is er van overtuigd dat alleen BTC écht relevant is.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Dominantie

Vays: ”Een van mijn voorspellingen voor 2020 is dat de bitcoin dominantie 85% bereikt.” Bitcoin presteerde in 2019 een stuk beter dan de rest van de markt. De presentator ziet bitcoin deze trend doorzetten in het volgende jaar.

In januari was de bitcoin marktkapitalisatie zo’n 51% van de markt, op het moment van schrijven is dat volgens CoinMarketCap 68.9%. Vergeleken met januari 2018 doet BTC het nog beter: de dominantie is met 87% gestegen.

De marktkapitalisatie van de gehele markt ligt op $198 miljard, bitcoin neemt $137 miljard voor zijn rekening. De marktkapitalisatie wordt op een simpele manier berekent: de huidige prijs van een munt keer de bestaande munten.

Vays: “De bitcoin dominantie gaat nog een stuk omhoog en wint van de shitcoins wanneer het doorstoot naar 90, 95 en 98 procent van de markt.”

Bitcoin dominantie volgens CoinMarketCap.

Tone Vays: Bitcoin (BTC) gaat altcoins in 2020 verder wegdrukken

Hash rate

Vays noemt met name de hash rate als een belangrijk punt achter zijn visie op 2020. Sinds bitcoin de hoogste prijzen tot nu toe ($20.000+ op sommige beurzen) had is de hash rate met 800% gegroeid. Het netwerk is dus een stuk sterker dan toen.

De hash rate is de computerkracht die bitcoin miners inzetten om mee te doen aan het netwerk.

Ondanks de lagere prijs zijn er steeds meer ondernemers die zich aansluiten op het netwerk en bijdragen aan de veiligheid. En dat allemaal om het volgende block te vinden en bitcoin te verdienen.

Liquid

De bitcoin sidechain Liquid is volgens Vays een andere nagel aan andere ‘utility platformen’. De sidechain gaat volgens de bitcoiner platformen als Ethereum, EOS en Cardano voorbij.

Kortom: Vays ziet bitcoin de hele markt terug pakken. Wat vind jij? Laat het weten en praat gezellig mee op Telegram.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)