bitcoin atm BTC VS pinautomaat

Voormalige goudboer uit Venezuela wil wereldwijd Bitcoin ATM-systeem maken

Een voormalig goud mining bedrijf uit Venezuela wil een wereldwijde infrastructuur van bitcoin ATM’s maken. Daartoe heeft First Bitcoin zich geregistreerd bij de Securities and Exchange Commission (SEC).

Bitcoin ATM wereldwijd netwerk

De eerste stap is volgens CEO Greg Rubin om het huidige, gefragmenteerde bitcoin ATM netwerk softwarematig aan elkaar te knopen.

Nu zijn er duizenden bitcoin automaten verspreid over de wereld, en zijn er tientallen bedrijven die deze beheren. First Bitcoin wil zich met name richten op kleinere operators, die gebukt gaan onder de toenemende regeldruk.

First Bitcoin wil hen het compliance gedeelte uit handen nemen (know-your-customer procedures, monitoren van transacties, red.). Ze noemen het zelf ‘het stroomlijnen van back-end processen’.

Rubin zegt tegenover Coindesk:

‘Uiteindelijk moet er een wereldwijd netwerk uitrollen van bitcoin ATM operators. Dat willen we dit jaar nog gaan realiseren.

1000 euro aan Bitcoin kopen zonder commissie? Ga aan de slag bij Bitvavo

Patent

First Bitcoin bestiert zelf een bitcoin beurs en biedt ATM-diensten aan. Om hun bedrijfsvoering te financieren geeft men aandelen uit.

In 2017 heeft de beurswaakhond SEC besloten om de handel in hun aandelen tijdelijk stil te leggen. Het bedrijf bleek niet de juiste beleggersinformatie te verschaffen.

De onderneming heeft vorig jaar een patent gekocht (specifiek patent U.S. 9,135,787 B1, red.).

Deze draagt de omschrijving: ‘Bitcoin Kiosk/ATM Device and System Integrating Enrollment Protocol and Method of Using the Same’. In ruil hiervoor ontvingen de patenthouders 1,6 miljoen aandelen, zo blijkt uit een SEC-aanvraag.

Administratieve lasten

First Bitcoin wil het patent gaan gebruiken om ‘toegang te krijgen tot de ATM-operators’. Om operators te lokken belooft het bedrijf onder meer een vaste transactievergoeding conform de huidige fees. Door hun software te installeren zijn er ook direct compliant met lokale wet – en regelgeving.

Ze mikken daarbij met name op kleinere partijen die gebukt gaan onder de toenemende regeldruk.

‘In onze ogen kun je niet overleven met de exploitatie van 10 machines. Daarom zien we kans om ze op het gebied van regulering en veiligheid te ontzorgen. Zij zijn verantwoordelijk voor de promotie ervan’.

Ruim 6.500 bitcoin ATM’s

Wereldwijd zijn er 6.535 bitcoin ATM’s geïnstalleerd, volgens cijfers van CoinATMRadar. Het overgrote deel staat in de westerse wereld: Noord-Amerika (VS, Canada) op afstand gevolgd door Europa.

Het aantal pinautomaten blijft groeien. In november 2019 stond de teller nog bij circa 6.000 stuks.

bitcoin kopen

 

 

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!