Bitcoin exchange Bitstamp wil meer instituties aan crypto krijgen

Bitstamp gaat samenwerken met Silvergate Bank voor het lanceren van een nieuw beleggingsproduct: SEN Leverage. De bitcoin beurs uit Luxemburg wil meer instituties aantrekken naar bitcoin en andere cryptovaluta, zo meldt het persbericht.

Bitcoin beurs Bitstamp

De Silvergate Bank is een bank uit Californië die het zogenaamde Silvergate Exchange Network (SEN) heeft ontwikkeld. Met deze software is het mogelijk om – in een beursomgeving – real-time, 24/7 stortingen en opnames te doen in Amerikaanse dollars.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het netwerk wist inmiddels de nodige grote namen aan zich te binden zoals Kraken en Gemini.

SEN Leverage gebruikt de SEN software ook om leningen te financieren en de aflossing ervan te verwerken binnen 24/7.

Via hun handelsomgeving kunnen instituties speculeren op de koers van bitcoin (leverage/hefboom), met bitcoin als onderliggende asset. Een vergelijkbaar product wat bijvoorbeeld Bakkt aanbiedt.

Bitstamp

Opgericht in 2011 in Slovenië, biedt Bitstamp nu vijf cryptovaluta aan: Bitcoin, Ether, Litecoin, Ripple en Bitcoin Cash. Het gemiddelde dagelijkse volume in 2019 was $113 miljoen.

Bitstamp zal de bitcoin voor de bank in bewaring nemen en verzekeren. Miha Grčar, head of business development bij Bitstamp:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]’We zien een groeiende interesse onder institutionele klanten op zoek naar meer kapitaal.

We gebruiken SEN al om dollars te storten en op te nemen in real-time. Nu kunnen we onze klanten ook meer flexibiliteit te bieden om hun bitcoin posities te beheren’.[/penci_blockquote]

Silvergate doet nu zaken met maar liefst 756 klanten uit de crypto industrie, zo blijkt uit de database van de U.S. Securities and Exchange Commission (SEC).

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passie voor muziek en sport, brengt graag een bezoek aan sportwedstrijden en concerten. Zijn hands-on mentaliteit en betrouwbaarheid maken hem niet alleen een expert in zijn vakgebied, maar ook een gewaardeerd lid van elke gemeenschap waar hij deel van uitmaakt.