bitcoin BTC update koers prijs analyse

Bitcoin exchange Bitstamp wil meer instituties aan crypto krijgen

Bitstamp gaat samenwerken met Silvergate Bank voor het lanceren van een nieuw beleggingsproduct: SEN Leverage. De bitcoin beurs uit Luxemburg wil meer instituties aantrekken naar bitcoin en andere cryptovaluta, zo meldt het persbericht.

Bitcoin beurs Bitstamp

De Silvergate Bank is een bank uit Californië die het zogenaamde Silvergate Exchange Network (SEN) heeft ontwikkeld. Met deze software is het mogelijk om – in een beursomgeving – real-time, 24/7 stortingen en opnames te doen in Amerikaanse dollars.

Het netwerk wist inmiddels de nodige grote namen aan zich te binden zoals Kraken en Gemini.

SEN Leverage gebruikt de SEN software ook om leningen te financieren en de aflossing ervan te verwerken binnen 24/7.

Via hun handelsomgeving kunnen instituties speculeren op de koers van bitcoin (leverage/hefboom), met bitcoin als onderliggende asset. Een vergelijkbaar product wat bijvoorbeeld Bakkt aanbiedt.

Bitstamp

Opgericht in 2011 in Slovenië, biedt Bitstamp nu vijf cryptovaluta aan: Bitcoin, Ether, Litecoin, Ripple en Bitcoin Cash. Het gemiddelde dagelijkse volume in 2019 was $113 miljoen.

Bitstamp zal de bitcoin voor de bank in bewaring nemen en verzekeren. Miha Grčar, head of business development bij Bitstamp:

‘We zien een groeiende interesse onder institutionele klanten op zoek naar meer kapitaal.

We gebruiken SEN al om dollars te storten en op te nemen in real-time. Nu kunnen we onze klanten ook meer flexibiliteit te bieden om hun bitcoin posities te beheren’.

Silvergate doet nu zaken met maar liefst 756 klanten uit de crypto industrie, zo blijkt uit de database van de U.S. Securities and Exchange Commission (SEC).

bitcoin kopen
Mis niks meer!
Invalid email address
Handel met negatieve fees en verdien!

Paymium lanceert een actie voor Bitcoin beleggers

Ontvang 0,1% vergoeding voor elke succesvolle limietorders die je plaatst!

Doe mee aan de bitcoin revolutie.

Paymium is de oudste en grootste bitcoin beurs van Frankrijk en bestaat al sinds 2010.

Maak nu een gratis account aan!