bitcoin btc koers safe haven corona

Bitcoin (BTC) Update: Gaan we richting $8.000?

Bitcoin (BTC) kende de afgelopen weken een aardige opleving. De prijs van BTC ligt op het moment van schrijven rond de $7.500. De vraag is nu: gaan we door richting $8.000?

Bitcoin weekgrafiek

We zitten al maanden in dezelfde channel op de weekgrafiek. Daar lijkt voorlopig geen verandering in te komen. De bovenkant van de channel ligt tussen de $8.000 en $8.200. Die grens moeten we eerst slechten voordat we naar boven kunnen kijken.

Wanneer we dat doen dan kunnen we na een bounce rond $8.200 misschien omhoog kijken. De kans is echter groter dan we op dezelfde voet doorgaan en bij de bovenkant van de channel worden afgewezen.

Als dat gebeurd dan zakken we daarna naar beneden. In de grafiek hieronder kun je zien dat een daling richting $6.000 dan logisch is.

Bitcoin daggrafiek

Op de daggrafiek van bitcoin zien we een heuse Adam en Eve bodem ontstaan (zie onderstaande chart). Dat kan voor mooie dingen zorgen.

Wel moet er eerst een goede support zijn voordat we richting de $7.700 of zelfs $8.000 kunnen gaan. Met het oog op de weerstand op de weekgrafiek is $8.000 eventueel een mooie test.

Maar vooralsnog zijn we afgewezen rond $7.600 en maken we steeds lower highs op de daggrafiek.

Bitcoin 4-uurgrafiek

Op de onderstaande 4-uurgrafiek zie je duidelijk een support en weerstand punt, kort bij elkaar. Als we de support rond $7.450 verliezen krijgen we hoogstwaarscijnlijk een bear flag te zien en gaan we verder naar beneden.

Mochten we $7.500 houden als support dan is er een prima mogelijkheid om omhoog te knallen, om rond $7.600 een nieuwe support te vinden. r.

Wat gaat bitcoin doen?

BTC heeft zich de afgelopen weken prima herstelt. Het is echter nog te vroeg om nu al serieus omhoog te kijken. Als we door het channel uit de weekgrafiek breken en naar boven gaan wordt het tijd om weer bullish te worden.

Een meer voor de hand liggend scenario is minder fijn: als we de bovenkant van de channel bereiken en worden afgewezen moeten we nieuwe support vinden. En die ligt mogelijk rond $6.000.

Meepraten over de grafieken van Bitcoins en altcoins? Check de Altcoinbase Telegramchat.

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel en gemakkelijk

Maak een gratis account aan bij Coinmotion en betaal slechts 0,1% commissie voor jouw bitcoin in de eerste maand.

Maak nu een gratis account aan!