bitcoin btc koers prijs

Bitcoin (BTC) analyse: ‘Koers moet week sluiten boven $8.200 voor run’

Op het moment van schrijven hanteert Bitcoin (BTC) een prijs van $8.100 bij Bitstamp. Is bitcoin nu Bullish of Bearish? Lees hier de analyse van Het Crypto Huis over de belangrijkste timeframes.

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Op het dagoverzicht is te zien dat Bitcoin zich inmiddels boven de EMA-21 bevindt. Dit is voor mij een sterk en positief signaal. Ook staat er een Bullish cross op de loer van de EMA-21 in combinatie met de EMA-55. Iets wat wij zeker in de gaten dienen te houden!

Maar niet zo snel…
Wij zitten met Bitcoin nog steeds in een downtrend kanaal en wij hebben inmiddels een lelijke reactie gezien op de EMA-21 op het wekelijkse tijdframe.

Ik ben nog steeds bearish, zolang wij wekelijkse sluitingen zien onder de EMA-21 ($8.200). Stel dat we er wél boven sluiten, dan is het zeer van belang voor de bulls om ook volgende week een positieve sluiting te zien boven dit niveau.

Ook om mij bullish te krijgen, is het van belang dat wij eerst maar eens uit zijn downtrend kanaal breken. De Elliott Wave structuur, die vaker is behandeld in mijn analyses is daarbij niet veranderd.

Doordat wij nu de mogelijke B-wave hebben gevormd, is er ook een target van de C-wave aan te koppelen.

Bitcoin 4 uursgrafiek

Op het 4 uur tijd frame is te zien dat Bitcoin voor een aantal dagen koerste tussen de $7.700 zone en de $8.450 zone. Deze twee zones zijn ook zeer belangrijk en zullen de volgende grote beweging bepalen.

Bij een breek van $8.450 kunnen wij zomaar verder stijgen richting de $8.600 tot $8.900, waar ik voor nu mijn einde bullish target neerleg. Bij een breek van $7.830 is het van om $7.700 te houden.

Als wij op een dagelijkse tijdframe weer sluiten onder de $7.700 begin ik zeer zeker weer in mijn berenvel te kruipen.

Support levels (in USD)

  • 7.850 (short term)
  • 7.700 (short term)
  • 7.500 (short term)
  • 7.000 (mid term)

Resistance levels (in USD)

  • 8.250 – (short term)
  • 8.450 – (short term)
  • 8.850 – (short term)
  • 9.250 – (mid term)

‘$8.000 belangrijk support voor bitcoin’

Op het grotere tijdframe ben ik nog steeds bearish en wil ik eerst belangrijke levels gebroken zien worden voordat ik weer bullish ben. Het belangrijkste voor mij is een breek uit het downtrend kanaal.

Op het kleine tijdframe denk ik wel dat wij snel een beslissing zullen zien of wat opwaarts uitbreken of naar beneden uitbreken.

Bij een breek van de $8.550 is het mogelijk dat wij verder stijgen richting de $8.800. Bij een verlies van $8.000, is het volgende level $7.850 en $7.700 waar ik naar kijk.

Wij zullen dus snel een beslissing zien of wij aankomende weken bullish of bearish kunnen zijn.

Bitcoin YouTube

Ook ben ik (Het Crypto Huis) actief op Youtube. Vandaag heb ik een nieuwe video gemaakt waarin duidelijk alles uitleg en naar welke levels wij kijken. Voor nu ben ik neutraal. Dus niet bearish als niet bullish en wil ik eerst een duidelijke richting zien.

Het Crypto Huis

Wil jij op de hoogte blijven bij nieuwe prijs inzichten? Join dan Het Crypto Huis update kanaal. Link:

Bekijk het premium en cursus aanbod via onze website.

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel en gemakkelijk

Maak een gratis account aan bij Coinmotion en betaal slechts 0,1% commissie voor jouw bitcoin in de eerste maand.

Maak nu een gratis account aan!