bitcoin btc koers update prijs analyse

Bitcoin (BTC) analyse: correctie op de loer na stagnatie bij $9.500?

Op moment van schrijven staat de bitcoin (BTC) koers bij $9.346, na een voorlopige top bij $9.444 op Bitstamp. Wat gaat de koers doen? Analist Martijn Gijselaar neemt de belangrijkste scenario’s door.

De bullish reactie van de afgelopen dagen lijkt te stagneren. Het zag er naar uit dat de prijs van Bitcoin weinig moeite had met het breken van meerdere grote resistance levels. Waaronder het belangrijke psychologische level van $9.000.

Echter, in de doorstoot naar bijna $9.500 stagneert de koers. Ook vanwege een sterke en belangrijke weerstand die op de loer ligt. Daarbij stellen de bears alles in staat om bij $9.400 stand te houden.

Het ziet er naar uit dat er eerst een kleine correctie nodig is,om dit level te kunnen breken. Om vervolgens de strijd om de $10.000 weer aan te wakkeren.

Bitcoin (BTC) analyse

Het zijn interessante weken, met steeds meer volume en nieuwe impulsen die de koers omhoog drijven. En telkens wanneer de prijs niet verder omhoog lijkt te gaan, komt er een nieuwe pump. Die dan wederom door belangrijke resistance levels breekt. Toch lijkt het voor nu rustiger te worden.

Een laatste belangrijk punt voor bears lijkt momenteel goed te houden. Indicators laten uitputting zien van de laatste pump en het bullish volume zwakt af. Een kleine correctie lijkt dan de meest logische volgende stap.

Bitcoin daily chart 30 januari 2020

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Gekeken naar de daggrafiek van Bitcoin zien we dat de koers inderdaad bij een heel belangrijk punt ligt. Rond het level van $9.500 zien we sterke reacties.

Waarbij het breken van dit level gepaard gaat met grote pumps en dumps. Het lijkt momenteel het laatste punt te zijn, wat een nieuwe bullrun (tijdelijk) tegen kan houden. En vooralsnog zal dit het geval zijn, mocht de koers normaal reageren op technische analyse.

Gekeken naar de momentum indicators en het volume lijken we op daily niveau tijdelijk klaar te zijn met het omhoog schieten. En zal de koers moeten consolideren of een stuk moeten retracen wil er genoeg ruimte zijn voor een nieuwe stijging. Want dat is nodig voor het doorbreken van de resistance bij $9.500.

Een stap terug richting $8.900 kan genoeg zijn en is ook een punt waar momenteel genoeg support ligt om stand te houden. Mocht dat niet zo zijn, dan is $8.500 ook een geschikt support level waar de prijs heen kan gaan.

Bitcoin 4h chart 30 januari 2020

Bitcoin 4 uursgrafiek

Ook op de korte termijn waaronder de 4 uursgrafiek zien we een sterke stagnatie rond $9.500 en de daaronder gelegen support levels, welke goed stand zouden moeten houden bij een retrace.

Aan de momentum indicators zien we dat de prijsconsolidatie leidt tot het “afkoelen” van de prijs. Wat ervoor zorgt dat er weer genoeg kracht is om door te gaan met het stijgen van de prijs.

We zien dat de korte termijn charts langzaam proberen te consolideren. En mocht dit gaan doortrekken naar hogere timeframes, dan kunnen we enkele dagen boven de $9.000 blijven hangen wat de koers sterker en sterker maakt.

Al lijkt een retrace de meest voor de handliggende optie, mede gekeken naar de vele recente stijgingen. Het zou gezond zijn om iets terug te trekken, om vervolgens door te gaan.

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!