Bitcoin Analyse: ‘Als BTC deze week boven $9.520 sluit, is dat super bullish’

Op het moment van schrijven hanteert Bitcoin een prijs van ~$8.900. Let op: we moeten voorzichtig zijn. In deze analyse bekijkt Het Crypto Huis de koers op meerdere timeframes.

Bitcoin op het dagelijkse tijdframe

Op het dagoverzicht is te zien dat Bitcoin een aantal mooie dagen/weken achter de rug heeft. De huidige prijs is inmiddels circa $8.900.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Echter wil ik in een bijzonder het volgende interessante gegeven met jullie delen. De prijs is namelijk aangekomen bij de SMA-200 op het dagelijkse tijdframe. Deze weerstand ligt rond het prijsniveau van $9.070.

Ook ziet het er naar uit dat Bitcoin uit zijn downtrendlijn is gebroken. Dit is een zeer sterk en positief signaal! We moeten echter nog wel huiverig en voorzichtig zijn.

Zolang wij op het wekelijkse tijdframe geen higher high maken, is het nog steeds erg gevaarlijk. Als BTC op het wekelijkse tijdframe sluit boven de $9.520, dan maken wij een higher high en switch ik mijn bias naar volledig bullish. Hierover licht ik meer toe in de onderstaande YouTube video.

Bitcoin op dagelijkse grafiek

Bitcoin Analyse: 'Als BTC deze week boven $9.520 sluit, is dat super bullish'

Bitcoin 4 uur tijdframe

Op het 4 uur tijd frame (zie hieronder) is te zien dat Bitcoin tegen zijn topping-out fase aanzit. We kunnen vijf (bijna) afgeronde waves zien in.

Als Bitcoin weerstand vindt op de $8.800, is de kans in in mijn ogen te klein geworden om nog de $9.150 – $9.250 op te zoeken. Echter, zolang wij boven de $8.800 blijven, is deze kans nog wel aanwezig.

Ook op de RSI kunnen wij een 4 uur Bearish Divergentie waarnemen. Dit zou voor mij al een reden kunnen zijn om de $8.500-$8.600 snel op te zoeken. We moeten dus extra voorzichtig zijn in deze fase van de markt.

Koers Bitcoin op 4-uursgrafiek

Bitcoin Analyse: 'Als BTC deze week boven $9.520 sluit, is dat super bullish'

Bitcoin YouTube

Ook ben ik (van Het Crypto Huis) actief op Youtube. Vandaag heb ik een nieuwe video gemaakt waarin duidelijk alles uitleg en naar welke levels wij kijken. Voor nu ben ik neutraal, dus niet per se bearish of bullish. Het is belangrijk dat we eerst een duidelijke richting gaan zien. Klik hier om deze video te bekijken.

In het kort komt het neer op de volgende targets die belangrijk zijn:

Support levels

Resistance levels

Conclusie analyse

De koers van Bitcoin ziet er erg bullish uit, maar juist nu moeten wij extra voorzichtig zijn. De grotere tijdframes raken wat uitgeput en wij hebben op het wekelijkse tijdframe nog geen higher high gemaakt. Iets om in ons achterhoofd te houden.

Verder is voor mij de wekelijkse en dagelijkse gecombineerd met de SMA-200 een belangrijke indicatie. Hou deze dus goed in de gaten!

Conclusie: Bitcoin (BTC) op 2u grafiek.

Bitcoin Analyse: 'Als BTC deze week boven $9.520 sluit, is dat super bullish'

Het Crypto Huis

Tot slot wijs ik je graag naar mijn T.A. Bitcoin update video, voor een verdere toelichting over hoe ik over de markt denk. Fijn weekend!

Wil jij op de hoogte blijven bij nieuwe prijs inzichten? Join dan Het Crypto Huis update kanaal.
Bekijk ook het premium en cursus aanbod.

Bitcoin Analyse: 'Als BTC deze week boven $9.520 sluit, is dat super bullish'

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben feitelijkheid en correctheid hoog ik het vaandel!