Bitcoin (BTC) analyse: FOMO in de markt op weg naar $10.000?

Door Big Bang Crypto – De koers van bitcoin (BTC) is deze woensdag door de barrière van $9.400 heen gebroken, het hoogste punt van 2020. Wanneer stappen nieuwe partijen in de markt om een rit mee te pakken?

Traderscollectief Big Bang Crypto, die belang hechten aan de historische koerscycli van bitcoin, bespreekt de belangrijkste timeframes.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Lees ook – Leidt dodelijk Coronavirus bitcoin (BTC) koers door de $10.000?

Bitcoin (BTC) update

Na een half jaar van correctie, is bitcoin 2020 spetterend begonnen. Sinds medio december is de koers absoluut met $3.000 gestegen van $6.400 naar $9.400.

Een rendement van 46% in de afgelopen veertig dagen is niet mis. Daarmee verslaat bitcoin gevestigde assets zoals aandelen, olie en vastgoed.

Bitcoin bewijst keer op keer dat het één van de meest winstgevende assets van de financiële markt is. En vandaag is het hoogte punt van 2020 bereikt.

De 200 Simple Moving Average is één van de meest bekeken indicatoren ter wereld. sinds dinsdag (gisteren) staan ​​we weer hierboven met een sterke dagafsluiting ($9.358 volgens Coinmarketcap).

Bitcoin (BTC) analyse: FOMO in de markt op weg naar $10.000?

Four Wave Theory (4WT)

In onze vorige artikelen hebben we benoemd dat de bodem ligt bij $6.400 op basis van de Four Wave Theory (4WT). Tegelijkertijd hebben we gezegd dat bitcoin op weg is naar de 200MA indicator.

In onze vorige analyse zeiden we dat als Bitcoin in staat is om boven de 200MA en de onderstaande witte box te komen (zie onderstaande grafiek). Mocht dat lukken, dan is er grote kans op een parabolische groei.

De koers is bijna aangekomen bij de weerstand die bij $10.000 ligt, een zeer sterk psychologisch niveau. Zodra die drempel is overwonnen, ontstaat bij een breder publiek een gevoel van ‘fear of missing out’ (FOMO).

Vanaf dat niveau kan er dus veel nieuw geld de markt instromen. Maar voorlopig houdt de weerstand (de oranje resistance lijn, red.) elke prijsbeweging naar boven steevast tegen.

Bitcoin (BTC) analyse: FOMO in de markt op weg naar $10.000?

Op de maandelijkse (en de wekelijkse) grafiek staan ​​we nu boven de turquoise weerstand. Het is voor de maandafsluiting interessant of we er ook boven kunnen blijven.

Dat geeft ons namelijk het signaal van een Bull Elephant Bar oftewel een Bull Wide Range Bar (een groot verschil tussen de openings – en slotkoers van de maand, red.). Ter informatie: januari had een opening van $7.194.

Als dit gebeurt, is het fib-niveau van 0,618 bijna $11.000 en dat niveau is absoluut een hoger hoogtepunt en een zeer bullish teken.

Bitcoin (BTC) analyse: FOMO in de markt op weg naar $10.000?

Zoals je kunt zien, hebben we een mogelijke cup met handle (roze) op de daggrafiek. De plotse stijging boven de witte box is een bevestiging voor dit bullish patroon. De volgende target ligt in onze ogen dan ook bij het $11.000 niveau.

Bullish tekenen geloofwaardig?

Naar onze mening leidt het geen twijfel dat dit het begin is van de parabolische beweging die ons dichtbij een nieuw record gaat brengen boven het oude record van $20.089.

Maar natuurlijk is het nodig om een eventuele correctie uit te sluiten. Via de 4WT pakken we de historische koerspatronen van bitcoin erbij.

Bitcoin (BTC) analyse: FOMO in de markt op weg naar $10.000?

In 2015 daalde de koers – na het breken van weerstand – om opnieuw de bodem te testen voor extra support. Vervolgens is een hogere high bereikt, in vergelijking met de high na de uitbraak (gele cirkels en roze lijn in bovenstaande grafiek, red).

Na een hogere high te hebben bereikt, volgde een daling en testte de roze lijn opnieuw. Daarna kwam de parabolische beweging die door diverse weerstanden vloog.

‘Boven de $9.000 blijven’

Voor de huidige prijsbeweging kunnen we zeggen dat we een hoger hoogtepunt hebben bereikt. Zodra de bitcoin koers boven de $9.000 tot $9.200 weet te blijven. Dan is de kans aanwezig dat deze – in de nabije toekomst – boven het $10.000 niveau uitkomt. Maar daarvoor is misschien nog geduld nodig?

De belangrijkste indicator om te volgen is de 200MA. Zodra deze de bijna $8.900 kan behouden, is er een robuuste ondersteuningszone die ons een nieuwe all-time high kan brengen. Onder de 200MA moeten we nadenken over een hertest van de zone $8.000 tot $8.500.

Disclaimer: dit is geen financieel advies. Investeren in cryptovaluta is op eigen risico.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...