nasdaq bitcoin btc futures

‘Techbeurs Nasdaq overweegt bitcoin (BTC) futures’

Techbeurs Nasdaq overweegt om bitcoin (BTC) futures op de markt te brengen, in navolging van CME en Bakkt. Dat zegt CEO Adena Friedman in een interview met persbureau Bloomberg.

Daartoe gaat de techbeurs uit New York een samenwerking aan met een nog onbekende partner.

Zakenkrant The Wall Street Journal berichtte in november 2017 al over het plan, waarin Cantor Fitzgerald als partner is genoemd. De lancering voor medio 2018 heeft destijds geen doorgang gevonden.

Bitcoin of cryptovaluta kopen? Ga naar StormGain en maak rendement!

Bitcoin futures

Binnen de financiële wereld geldt de Intercontinental Exchange (ICE) als een concurrent. Deze is sinds september 2019 actief op de cryptomarkt, onder meer met ‘fysieke settled’ bitcoin futures. In december 2019 zijn daar ‘dollar-settled’ futures aan toegevoegd.

Het gaat dus om dag – of maandcontracten die in BTC of – traditioneel – in dollars uitbetaald worden. Met de futures is zowel een ‘long’ als een ‘short’ mogelijk.

Bijvoorbeeld miners die hun bitcoin voor een hogere prijs willen ‘vastklikken’, kunnen dat via een future-contract doen. Zo voorkomen ze verlies in een neergaande markt, bijvoorbeeld de periode juni tot en met december 2019, toen bitcoin 40% op de spotmarkt inleverde.

Via een dochteronderneming in Singapore zijn ook bitcoin opties aan het palet toegevoegd.

Voor de retailmarkt zijn er namen zoals Binance, BitMEX en het Nederlandse Deribit die derivaten op de markt brengen. Beleggers hoeven daarvoor niet geaccrediteerd te zijn om te speculeren.

1000 euro aan Bitcoin kopen zonder commissie? Ga aan de slag bij Bitvavo

Nasdaq

Voor Nasdaq zijn er twee afwegingen om hun entree op de cryptomarkt te maken. Allereerst moet het een compleet nieuw product zijn, onderscheidend wat CME en Bakkt op de markt brengt.

Bovendien moet de Nasdaq zich nog klaarstomen om te functioneren als een volledige futures exchange, een andere business dan aandelen.

‘We willen eerst zeker weten dat beleggers dit product gaan gebruiken, en op een andere manier zoals nu gebruikt wordt. Bovendien moeten we onze huidige NFX licentie aanwenden om de Nasdaq als future beurs te certificeren.’

CEO Adena Friedman

Friedman (51) is duidelijk over de positie van cryptovaluta in de toekomst. Ze ziet digitale assets en cryptovaluta ‘een rol spelen spelen in de wereldwijd economie’. Of bitcoin zich gaat ontpoppen als betaalmiddel, hangt af ‘van de volwassenwording van de technologie’.

 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!