Bitcoin miners hebben circa $5 miljard omgezet in 2019

Wereldwijd hebben bitcoin miners in 2019 circa 5 miljard dollar in het laatje gekregen met hun activiteiten. Dat blijkt uit een inventarisatie van nieuwssite The Block.

Bitcoin miners

Veruit het grootste deel van dit bedrag, 4,89 miljard dollar, zijn de zogenaamde block rewards, de beloning die men ontvangt na het delven van een block.

Nu ontvangt een miner nog 12,5 bitcoin per transactieblok, vanaf medio mei, met de halvening, gaat dit getal doormidden.

Een veel kleiner deel van de inkomsten zijn de transactievergoedingen: ‘slechts’ 146 miljoen dollar.

Ten opzichte van 2018 leverden miners zelfs wat in, want toen lag het totaal op $5,26 miljard. Dat ‘bearish’ cryptojaar geldt nog steeds als het recordjaar, want in 2017 lag het totaal op $3,19 miljard.

1000 euro aan Bitcoin kopen zonder commissie? Ga aan de slag bij Bitvavo

De onderzoekers van The Block merken wel op in hun 2020 Research Outlook dat het weliswaar schattingen zijn. De cijfers zijn namelijk gebaseerd op de aanname dat miners direct hun bitcoin verkopen via een over-the-counter desk of exchange.

Maar doorgaans houden miners een (groot) deel van hun bitcoins vast. Er zijn nu ruim 18,1 miljoen bitcoin gedolven en in 2024 is circa 94% van het totaal gemined.

bitcoin kopen

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!