bitcoin btc mining miners miner omzet

Bitcoin miners hebben circa $5 miljard omgezet in 2019

Wereldwijd hebben bitcoin miners in 2019 circa 5 miljard dollar in het laatje gekregen met hun activiteiten. Dat blijkt uit een inventarisatie van nieuwssite The Block.

Bitcoin miners

Veruit het grootste deel van dit bedrag, 4,89 miljard dollar, zijn de zogenaamde block rewards, de beloning die men ontvangt na het delven van een block.

Nu ontvangt een miner nog 12,5 bitcoin per transactieblok, vanaf medio mei, met de halvening, gaat dit getal doormidden.

Een veel kleiner deel van de inkomsten zijn de transactievergoedingen: ‘slechts’ 146 miljoen dollar.

Ten opzichte van 2018 leverden miners zelfs wat in, want toen lag het totaal op $5,26 miljard. Dat ‘bearish’ cryptojaar geldt nog steeds als het recordjaar, want in 2017 lag het totaal op $3,19 miljard.

1000 euro aan Bitcoin kopen zonder commissie? Ga aan de slag bij Bitvavo

De onderzoekers van The Block merken wel op in hun 2020 Research Outlook dat het weliswaar schattingen zijn. De cijfers zijn namelijk gebaseerd op de aanname dat miners direct hun bitcoin verkopen via een over-the-counter desk of exchange.

Maar doorgaans houden miners een (groot) deel van hun bitcoins vast. Er zijn nu ruim 18,1 miljoen bitcoin gedolven en in 2024 is circa 94% van het totaal gemined.

bitcoin kopen
Mis niks meer!
Invalid email address
Handel met negatieve fees en verdien!

Paymium lanceert een actie voor Bitcoin beleggers

Ontvang 0,1% vergoeding voor elke succesvolle limietorders die je plaatst!

Doe mee aan de bitcoin revolutie.

Paymium is de oudste en grootste bitcoin beurs van Frankrijk en bestaat al sinds 2010.

Maak nu een gratis account aan!