bitcoin btc update koers

Bitcoin (BTC) update – Dippen richting $8.000 of vindt koers support voor uitbraak?

Door Altcoinbase – Afgelopen week bitcoin (BTC) tot bijna $9.200 gestegen, maar in iets meer dan vijf minuten leverde de koers ruim 750 dollar in, iets boven $8.400. Sindsdien beweegt de koers zijwaarts rond de $8.600.

De hamvraag: dalen richting $8.000 zoals de meesten verwachten of vindt de koers een bodem om verder uit te breken?

The majority is always wrong, een bekende uitspraak onder handelaren. Op moment van schrijven ligt de koers bij $8.660 op Bitstamp. Een daling naar $8.000 behoort tot één van de scenario’s, want dat niveau geldt als een historisch support voor BTC.

bitcoin meester

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Op de daggrafiek zijn er de nodige interessante zaken aan de hand. Zoals gezegd is Bitcoin zondag van $9.190 gezakt tot $8.434.

Ook zien we dat er een afwijzing op de 618 lijn van fibonacci, net als dat er een support was op de 0.5 lijn van fibonacci.

Het is een plausibel scenario dat de koers eerst wat gaat stijgen, voordat er een verdere daling optreedt.

Als we gaan stijgen, zullen we $8.800 en $8.900 moeten breken, support vinden en verder omhoog moeten gaan kijken. Anderzijds, gaan we nu verder dalen en dan acht ik $8.000 een solide support.

En ik verwacht vanaf daar weer een bounce omhoog, en zou het zomaar eens kunnen zijn dat we deze regionen gaan verlaten naar boven.

1000 euro aan Bitcoin kopen zonder commissie? Ga aan de slag bij Bitvavo

Bitcoin (BTC) 4-uursgrafiek

Een eventuele bearflag is aan het ontstaan met als directe weerstand zone $8.800 en $8.900.

Mochten we daar in de buurt gaan komen en daarop afgewezen worden, ziet het er minder goed uit voor bitcoin. De kans is aannemelijk dat we richting de $8.200 gaan tot zelfs $8.000. Mijn verwachting is dat er op dat support wellicht gefrontrunned wordt.

Als we kijken op de chart zien we een measured move van de bearflag, mocht ie deze af gaan maken. En zien we dat ie richting het support van de groene zone komt. Nogmaals, mijn verwachting is dat we daar een bounce gaan maken.

Bitcoin of cryptovaluta kopen? Ga naar StormGain en maak rendement!

Bitcoin (BTC) 1-uursgrafiek

Als we naar de 1hour chart kijken, zien we dat de trendline nog intact is. We zijn ook drie keer een higher low, wat positief is en daarnaast hebben we 2 wicks gehad van ruim 2%.

Er waren daar dus genoeg kopers om de prijs weer op te drijven. Dus de vraag is terecht, of we nog lager gaan? En is dit niet een hele mooie countertrade, die je wellicht zou kunnen maken.

We zouden nu een hele mooie stijging kunnen krijgen naar golden pocket level (fibonacci levels 618 en 65). En deze liggen tot een niveau van $8.900, waarna een afwijzing geen gek idee zou zijn richting $8.000.

Conclusie: eerst stijgen, dan zakken

Is de majority always wrong of gaan we wel richting de $8.000-regionen? Er zullen ontzettend veel mensen zijn, die hun kooporders rond dat getal hebben gezet. Ook whales weten dat inmiddels feilloos.

Gaan zij ervoor zorgen dat we daar niet komen en de retail traders duurder moeten inkopen?

Mijn verwachting zou nu zijn een verdere stijging richting weerstand om vervolgens een daling te zien richting $8.200 tot $8.000.

Dat zou wel eens het laagste punt kunnen zijn de aankomende tijd voor Bitcoin.

Wil je meepraten over technische analyse? Check dan de Telegram chat van Altcoinbase.

bitcoin kopen
Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!