bitcoin BTC koers update prijs

Bitcoin (BTC) update – ‘Support $8.400 belangrijk voor nieuwe koersuitbraak’

De afgelopen 48 uur is de bitcoin (BTC) koers zijwaarts gegaan bij het $8.600. Wat kunnen we de komende dagen verwachten? Analist en trader Mr. Coingrats bespreekt de scenario’s op de belangrijkste timeframes. Lees snel verder!

Bitcoin (BTC) weekgrafiek

Op de weekgrafiek zien we dat de uitbraak candle (naar $9.200) onder de short timeframe orderblock is gesloten. Ook zit de huidige week candle momenteel nog ook onder dat orderblock.

Op de VPVR indicator (rechts op de onderstaande grafiek) zit er een behoorlijke supportzone rond $9.760 – $8.343.

Bij deze zone liggen ook ‘exponential moving averages’ EMA8 en EMA21. Bovendien ligt de downtrend lijn, die onlangs werd gebroken daar ook nog eens onder. Zolang we op de weekgrafiek boven dit niveau ($8.343) traden, is dat een goed teken voor een verdere stijging.

De RSI bevindt zich momenteel boven de 50-lijn met EMA12 onder beiden. Zolang de RSI boven de EMA blijft en een stijgende lijn laat zien, is dit in het voordeel van de bulls.

Kijken we eens naar de MACD indicator, dan kunnen we wel zeggen dat we op een belangrijk punt zijn aangekomen. De MACD staat op het punt bullish te kruisen en bevindt zich momenteel net onder de 0-lijn (boven de 0-lijn is bullish).

1000 euro aan Bitcoin kopen zonder commissie? Ga aan de slag bij Bitvavo

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Op de onderstaande daggrafiek is goed te zien dat we het orderblock niet hebben kunnen flippen naar support. De dag na de uitbraak van het orderblock, is er een ‘besluiteloze’ candle ontstaan n met een bullish tintje. Deze kun je herkennen aan het groene diamant van de S/R flip trend-indicator.

De dag erna lieten de beren flink van zich horen en is de candle close onderin het orderblock geëindigd. De dag erna hebben ze er hem gemakkelijk doorheen weten te trekken en is er support op de EMA8 gevonden.

Ook vandaag zien we weer een candle die niet weet wat die wil, maar wel een bullish tintje heeft.

Als we de EMA’s bekijken, dan zien we dat de 8, 21 en 55 heel mooi bullish staan. Het momentum neemt momenteel iets af, maar niet zodanig dat we ons zorgen moeten gaan maken.

De EMA100 en 200 kruipen aardig dicht tegen elkaar aan, wat kan duiden op een bullish kruising van deze twee EMA’s (EMA100 boven de EMA200).

De SMA200 ligt nog boven de koers (rode puntjes) en heeft confluence met de weekly & daily S/R level. Hier zit tevens ook de CME gap van afgelopen weekend.

De RSI begeeft zich in het neutrale gedeelte boven de 50-lijn. Op het moment van schrijven zit de RSI onder de EMA12, maar beiden willen de andere kant op.

Zoals het nu lijkt staat een bullish kruising hiervan op de planning. Laten we eens verder inzoomen en zien wat we de komende uren/dagen kunnen verwachten.

Bitcoin of cryptovaluta kopen? Ga naar StormGain en maak rendement!

bitcoin meester

Bitcoin (BTC) 4-uursgrafiek

Op de onderstaande 4-uursgrafiek zien we een zijwaartse beweging van de koers onder het orderblock met een enkele uitschieter (wicks).

De EMA8 en 21 staan in het voordeel van de beren. De EMA55 heeft de gehele zijwaartse beweging als support gediend en loopt heel lichtjes omhoog.

De RSI beweegt in het onderste gedeelte van de neutrale zone met de EMA12 als weerstand boven zich. Op de RSI zien we momenteel HL en LH ontstaan, wat voor een triangle zorgt (zie onderstaande grafiek).

Wanneer we de triangle en EMA12 kunnen doorbreken, zou dit een eventuele stijging van de koers kunnen bevestigen.


RSI-indicator op de grafiek

Bitcoin opslaan? Ga daarvoor naar Trezor, de hardware wallet specialist

Support bij $8.389

Maar voordat we ook maar enige bevestiging hebben wat de koers gaat doen ben ik neutraal. Pas wanneer we boven het orderblock traden, kunnen we gaan kijken naar een vervolg van de uptrend.

Tot dan denk ik dat de koers nog wel zijwaarts kan gaan tussen de daily S/R level op $8.389 en het orderblock waar we nu tegen aan zitten.

Wanneer we door de S/R level op $8.389 zakken dan ligt het volgende support tussen $7.900 – $8.000.

CryptoNL Trading Telegram

Wil jij wekelijks een BTC en ETH update van mij lezen kom dan in ons TA kanaal op Telegram waar wij diverse charts bespreken.

Mis niks meer!
Invalid email address
Handel met negatieve fees en verdien!

Paymium lanceert een actie voor Bitcoin beleggers

Ontvang 0,1% vergoeding voor elke succesvolle limietorders die je plaatst!

Doe mee aan de bitcoin revolutie.

Paymium is de oudste en grootste bitcoin beurs van Frankrijk en bestaat al sinds 2010.

Maak nu een gratis account aan!