bitcoin, crypto, space, moon

Bitcoin (BTC) Update: Zet de stijging na $8.000 door?

Door John van Meer (De Bitcoin Consultant) – De koers is deze week uitgetopt net onder $8.500. Daarna waren we op zoek naar een higher low. Die is gevonden, maar wat kunnen we verder verwachten?

Bitcoin koers wekelijkse grafiek

Op de wekelijkse grafiek (figuur 1) heeft de koers de bovenkant aangeraakt van het neerwaartse kanaal en op de lagere timeframes zien we een kleine correctie. Er is te zien dat de 26/21 EMA op dit moment resistances zijn voor de koers. Moeten we dan nu weer naar de onderkant van het kanaal?

Nee, niet per se, op het moment houdt de koers een aantal belangrijke support punten (hieronder in de dagelijkse grafiek genoemd) en is het minder waarschijnlijk dat de onderkant weer moet worden aangeraakt.

Het 0.618 Fibonacci niveau heeft ook deze week weer dienst gedaan als support. We zitten al weken in de golden pocket ratio wat mij doet geloven dat dit inderdaad de bodem is voor de neerwaartse beweging die begon vanaf ongeveer $14.000.

Wat ik zou willen zien is een wekelijkse higher low (volgens de korte rose lijn) die aangeeft dat er een wekelijkse uptrend is.

Voor meer over de wekelijkse grafiek kun je ook de video van gisteren bekijken.

Figuur 1: De koers heeft de bovenkant van het kanaal aangeraakt. Een uptrend volgens de rose lijn zou erg bullish zijn.
bitcoin meester

Bitcoin prijs dagelijkse grafiek

Op de dagelijkse grafiek (figuur 2) moest er een higher low worden gevormd en die is gevormd op de 0.5 Fibonacci niveau/12EMA support. Wat nu?

Bullish scenario

In het meest bullish scenario breken we de laatste top op $8.466 vanaf hier, maar het lijkt er op dat er op de 4uur grafiek een downtrend is begonnen, en dat betekent dat een dagelijks evenwicht patroon waarschijnlijker is.

De koers zal dan tussen de $8.259 en $7.666 bewegen waar het daarna uit moet breken volgens de zwarte zigzag lijn. Dit kan naar beneden of naar boven.

Het is lastig te zeggen welke kant het op zal gaan, maar omdat de higher low zo snel is gevonden en vrij hoog, geef ik een uitbraak omhoog richting de bovenkant van het kanaal een grotere kans.

Bearish scenario

In het bearish scenario gaan we een dagelijkse downtrend weer in. Er is ten opzichte van de top bij $8.466 nu een lower high gevormd op $8.260. Als we de support bij $7.666 verliezen dan maken we een lower high en is er weer een downtrend. $7.666 is dus een belangrijke support om te houden de komende dagen.

Let op, de futures gap is wel aangetikt, maar nog niet gevuld en daar moeten we wel rekening mee houden. (figuur 3)

Figuur 2: Er is een higher low gevormd en een evenwicht patroon is het meest waarschijnlijke scenario nu.
Figuur 3: De futures gap is wel aangetikt, maar nog niet gevuld.

 

Bitcoin prijs 4 uur grafiek

Op de 4 uur grafiek (figuur 4) is het duidelijker te zien dat er een top is gevormd en dat er een downtrend is gestart. Verder verwacht ik dat het ongeveer de zwarte zigzag lijn zal volgen voor een evenwicht patroon in plaats van de rode lijn voor een lower low wat een dagelijkse downtrend zou maken.

De bulls zijn in ieder geval aanwezig, als je naar het volume kijkt zie je dat het volume toeneemt als de koers omhoog beweegt en afneemt als de koers omlaag gaat. Naast dat behouden de bulls weer de 12EMA support en is er nog geen bearish cross geweest van de 12EMA met de 26EMA.

Figuur 4: De bulls zijn sterker op het moment en het is waarschijnlijk dat het evenwicht patroon zal gaan uitspelen.

Wat gaat bitcoin doen?

Op de wekelijkse grafiek moet er voor een bullish scenario een higher low worden gevormd. Op de lagere timeframes is te zien dat de koers na een mooie stijging deze week een higher low heeft gevormd en daarbij in een evenwicht patroon is gekomen.

Om niet een dagelijkse downtrend te starten is het belangrijk dat support bij $7.666 wordt gehouden.

John van Meer

De Bitcoin Consultant, John van Meer, is al jaren bezig om het grote publiek over cryptocurrency te onderwijzen door middel van webinars en seminars en online cursussen. De nieuwste is de online trade cursus waarmee je de grafieken leert lezen en tools gebruiken om te traden!

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!