bitcoin mining btc

Bitcoin difficulty met stijging van 7.08% op nieuwe recordhoogte

Het netwerk van bitcoin (BTC) is sterker dan ooit. Tenminste, als we de moeilijkheid van het netwerk als maatstaf nemen. De ‘bitcoin difficulty’ laat zien hoe moeilijk het is om een de hash onder een bepaald getal te vinden.

En de bitcoin difficulty bereikte een nieuw record na de nieuwe aanpassing!

Bitcoin difficulty

De nieuwe difficulty ligt op: 14,776,367,535,689. Dat is 7.08% hoger dan de eerdere moeilijkheid.

Elke 2016 blocks (~2 weken) past het protocol van bitcoin zich zo aan dat de gemiddelde de tijd voor het vinden van een block rond de 10 minuten ligt.

Wanneer er miners meer computerkracht leveren, gaat die moeilijkheid logischerwijs omhoog. Mocht er minder hashpower geleverd worden, dan wordt het makkelijker om een block en de bijbehorende beloningen te krijgen.

De laatste situatie zorgt ervoor dat er meer stukken van de taart overblijven voor de nog actieve miners én het biedt kansen voor anderen om weer (winstgevend) aan te sluiten.

Deze dynamiek zorgt ervoor dat de uitgave van nieuwe bitcoin gestroomlijnd verloopt en niet weken of maanden lang een stuk trager of sneller gaat.

Een andere belangrijke factor voor de uitgifte van bitcoin is de halving. In mei krijgen bitcoin miners nog 6.25 BTC als block reward, nu is dat nog 12.5 BTC.

1000 euro aan Bitcoin kopen zonder commissie? Ga aan de slag bij Bitvavo

Mining

Bitcoin mining is hot. Er wordt constant gewerkt een nog efficiëntere hardware, daarmee maak je immers meer kans op een bitcoin block. Maar er worden ook veel nieuwe locaties en plekken uitgekozen om hele datacentra neer te zetten.

De moeilijkheid en de hashrate liggen op recordhoogtes. 2020 belooft een interessant bitcoin mining jaar te worden.

Meer groot mining nieuws:

bitcoin kopen
Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!