Jack Dorsey krijgt patent in handen voor fiat-crypto betalingen

Betalingsprovider Square heeft een Amerikaans patent verkregen die het verkeer tussen crypto en traditionele valuta makkelijker moet maken. Square legt een betalingssysteem vast die gebruikers met verschillende assets in staat stelt direct met elkaar te kunnen handelen. Dat meldt Coindesk.

Square lijkt voorlopig alleen interesse te hebben in bitcoin als het gaat om cryptocurrency’s.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Cash App

De Cash App van Square laat gebruikers allerlei verschillende assets kopen, waaronder bitcoin. Dit patent lijkt in het straatje van deze app te passen. Dit staat er in het patent: “De technologie zorgt ervoor dat een partij in elke valuta kan betalen, terwijl het de andere partij toestemming geeft om die valuta te accepteren.”

Het netwerk kan zelf de transacties automatisch regelen zodat iedereen kan betalen met wat hij/zij wil en het ook kan ontvangen. De assets kunnen op deze manier makkelijker van eigenaar verwisselen.

Retail

Volgens de aanvraag is dit systeem vooral interessant voor retail investeerders. Square denkt op deze manier de huidige grenzen voor dit soort handel te verwijderen. Mensen kunnen betalen hoe zij willen, bijvoorbeeld met meer op privacy gerichte oplossingen, terwijl de verkoper de valuta ontvangt die hij/zij wil.

Het kan op termijn ook worden ingezet voor bijvoorbeeld aandelen, derivaten of leningen.

Jack Dorsey & Bitcoin

Jack Dorsey is als CEO van Square eindverantwoordelijke binnen het bedrijf. De Cash App integreerde bitcoin in 2018 en Dorsey is overtuigd van de kracht van BTC: ”Bitcoin is het internetgeld van de toekomst.”

Met Square Crypto bouwt het bedrijf aan hun eerste gift aan het open-source protocol van bitcoin: Square Crypto onthult toolkit voor Lightning ontwikkelaars. Daarmee moeten ontwikkelaars makkelijker en sneller dingen kunnen bouwen voor het Lightning Network.

Gek genoeg is dat eigenlijk het tegenovergestelde van het goedgekeurde patent: Lightning is namelijk open-source en is bedoeld om bitcoin transacties razendsnel te verwerken.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsSquare

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...