bitcoin BTC update analyse

‘Bitcoin koers had bodem bij $6.600’, aldus beleggersveteraan Peter Brandt

De bitcoin (BTC) prijs heeft haar bodem bereikt bij $6.600 eind 2019, aldus de bekende belegger Peter Brandt tegenover Cointelegraph. Volgens hem heeft het geen zin om een nieuwe bodem af te wachten.

Om precies te zijn lag de bodem van bitcoin bij $6.647 op 18 december 2019, volgens marktonderzoeker Coinmarketcap.

Bitcoin (BTC) koers

Op moment van schrijven ligt de koers van bitcoin iets boven de $8.600 en is het de vraag waar BTC haar nieuwe bodem vindt. De koers liet zich vandaar van haar volatiele kant zien.

Volgens Brandt zijn de ‘zwakke handjes’ uit de markt en hebben de professionele partijen bitcoin geaccumuleerd toen de koers richting $6.000 ging.

‘De zwakke handjes zijn uit bitcoin, de sterke handen hebben bitcoin. Beleggers die nu wachten totdat de koers weer zakt naar $6.000 of $5.000 komen bedrogen uit. Ze hebben de bodem gemist, en tijdens die bodem hebben beleggers met sterke handen weer ingekocht’. 

Brandt heeft wat krediet opgebouwd door de top van bitcoin redelijk nauwkeurig te voorspellen. Begin 2018, vlak nadat bitcoin eind 2017 even boven de $20.000, zei de veteraan dat de top was bereikt en dat een correctie van 80% op komst was. Uiteindelijk corrigeerde de koers 84,5% tot het dieptepunt van $3.100 in 2018, wederom in de december maand.

Maar hij zit ook wel eens mis. Hij had een lagere bodem verwacht (of gehoopt) bij $5.300, maar bitcoin sinds 9 mei 2019 niet meer onder de $6.000 geraakt.

Bitcoin of cryptovaluta kopen? Ga naar StormGain en maak rendement!

‘Koers naar $100.000’

Brandt is sowieso ‘bullish’ op de grootste cryptomunt. Volgens de Amerikaan moet iedere belegger die interesse heeft in de cryptomunt, tussen de 10% en 20% van zijn vermogen in BTC alloceren.

Brandt geloofde onverminderd in de bullmarkt en dat de vraag naar BTC alleen maar toeneemt, ongeacht de prijs. Bij een Giffen Good zoals bitcoin neemt juist de vraag toe terwijl de vraag stijgt.

‘I believe in the long-term narrative of Bitcoin – that Bitcoin is, indeed, going to $100,000, if not substantially more. I buy the long-term bullish narrative in Bitcoin based not only on what I understand to be the fundamentals but also what I see to be the overall classical chart context of the market.’

1000 euro aan Bitcoin kopen zonder commissie? Ga aan de slag bij Bitvavo

Peter Brandt

Bekijk het gesprek met Brandt terug in de onderstaande video.

bitcoin kopen
Mis niks meer!
Invalid email address
Handel met negatieve fees en verdien!

Paymium lanceert een actie voor Bitcoin beleggers

Ontvang 0,1% vergoeding voor elke succesvolle limietorders die je plaatst!

Doe mee aan de bitcoin revolutie.

Paymium is de oudste en grootste bitcoin beurs van Frankrijk en bestaat al sinds 2010.

Maak nu een gratis account aan!