bitcoin btc mining beursgang Canaan

Marc van der Chijs (Hut 8) over vertrek CEO: ‘Tijd voor nieuwe groeifase’

Update – CEO Andrew Kiguel is in goed overleg vertrokken bij de Canadese bitcoin (BTC) miner Hut8. Dat maakt de beursgenoteerde firma bekend.

Het nieuws valt samen met een nieuwe overeenkomst met hun leverancier Bitfury, een van de grootste fabrikanten van mining apparatuur ter wereld.

Marc van der Chijs, de Nederlandse mede-oprichter van Hut 8 laat in een reactie het volgende weten:

De nieuwe overeenkomst met Bitfury is goed voor ons, omdat we nu ook andere chips kunnen kopen indien we dat willen. Het is goed voor hen, omdat ze nu ook aan anderen in Noord-Amerika mogen leveren. Het opstappen van Andrew Kiguel als CEO verbaast me op zich niet. Hij heeft het uitstekend gedaan en Hut 8 door de bearmarkt geloodst. Nu is het tijd voor een nieuwe CEO voor de komende groeifase’.

Interview Marc van der Chijs

Vorig jaar spraken we Marc uitgebreid over zijn mining business in Canada. Beluister het terug via ons podcastkanaal.

 

Nieuwe CEO, nieuwe deal

Hut 8 is nog op zoek naar een vervanger van Kiguel, die de firma door de cryptowinter van 2018 heeft geloodst. Dat jaar is afgesloten met een omzet van 115 miljoen dollar, de definitieve resultaten over 2019 zijn nog niet bekend gemaakt.

Door de nieuwe raamovereenkomst met Bitfury weet Hut 8 te besparen op haar operationele kosten zoals het onderhoud van het serverpark. De maximale vergoeding voor Bitfury ligt op twee miljoen dollar per jaar  in ruil voor de levering en onderhoud van de mining rigs.

Hut 8 levert wel exclusiviteit in: Bitfury mag in Noord-Amerika ook andere farms gaan bedienen met nieuwe apparatuur.

1000 euro aan Bitcoin kopen zonder commissie? Ga aan de slag bij Bitvavo

bitcoin meester

Bitcoin kostprijs

Hut 8 weet te profiteren van relatief lage energielasten in afgelegen gebieden in Canada, waar de energievraag veel lager ligt dan de productie. Grofweg ligt de kostprijs voor één bitcoin tussen de $4.000 en $4.500 voor Hut 8 inclusief alle bijkomende kosten.

Het definitieve bedrijfsresultaat over 2019 is nog niet bekend, maar kwartaal drie is er 30% minder BTC gedolven in vergelijking met succeskwartaal twee. Tussen april en juni 2019 steeg de prijs van BTC naar $14.000 per stuk.

Bitcoin of cryptovaluta kopen? Ga naar StormGain en maak rendement!

Bitcoin halvening

In aanloop naar de bitcoin halvening in mei, is er een prijzenoorlog gaande tussen fabrikanten van mining rigs. Voor afnemers zoals Hut 8 ligt daarin een mogelijkheid om te onderhandelen over een lagere prijs.

Bitfury wedijvert onder meer met marktleider Bitmain, bekend om haar Antminers. Daar tegenover zet Bitfury haar Clarke en Tardis-serie in de markt.

De mining farm beseft dat de halvening ook een bedrijfsrisico is, zo staat in haar persbericht te lezen.

‘Marktfactoren zoals de mining difficulty en een stijgende bitcoin prijs moeten de halvening compenseren. Maar er is altijd het risico dat mining verliesgevend is’.

Managementwissels

The Block meldt dat ook andere mining firma’s een managementwissel hebben doorgevoerd.

In januari is de CEO van Argo Blockchain uit Londen samen met een andere directeur opgestapt. Bitmain heeft haar operationele partnership met DMG Blockchain stopgezet om een mining farm in Texas te beheren. Het is onduidelijk of er een nieuwe beheerder gezocht wordt.

Ook het Canadese Bitfarms heeft in oktober 2019 een van de medeoprichters en een aantal managers verloren.

bitcoin kopen
Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!