bitcoin btc update stacking

‘36% van Amerikaanse mkb’ers accepteert bitcoin betalingen’

Zo’n een derde van de Amerikaanse midden- en kleinbedrijven (mkb) accepteert bitcoin (BTC) of andere cryptomunten als betaling. Dat blijkt uit een enquête van de Amerikaanse verzekeraar Hartford Steam Boiler (HSB).

De enquête werd gehouden Zogby Analytics in oktober vorig jaar. Er werden Amerikaanse 509 mkb’ers ondervraagd. Het is een relatief kleine steekproefgrootte dus.

bitcoin meester

Nieuwe bedrijven

Volgens het onderzoek van HSB hebben nieuwe bedrijven meer interesse in betalingen met BTC dan oudere. Niet geheel verwonderlijk, het kan namelijk flink wat tijd en geld kosten om ineens bitcoin betalingen te accepteren als bedrijf.

47% van de bedrijven die cryptomunten accepteert bestaat nog geen vijf jaar. Terwijl 21% van de bedrijven ouder dan 20 jaar een vorm van crypto betalingen accepteert.

Populair?

Het mkb in Amerika lijkt steeds meer interesse te hebben in deze nieuwe vorm van geld. Volgens Zogby Analytics accepteert  36% van de Amerikaanse mkb’ers cryptobetalingen. 59% van de ondervraagde bedrijven heeft op een bepaald moment bitcoin of een andere cryptomunt gekocht voor eigen gebruik.

De vicepresident van HSB, Timothy Zeilman, geeft aan dat bedrijven de voordelen van cryptomunten van inzien en ook kunnen waarderen. Snelle regeling van betalingen en ook de relatief lage fees zijn aantrekkelijk.

Bij de gemiddelde betaling met bijvoorbeeld een creditcard gaat een gedeelte van het bedrag naar de creditcardmaatschappij. Bitcoin kun je, als je dat wil, gewoon direct zonder tussenkomst van een andere partij accepteren.

1000 euro aan Bitcoin kopen zonder commissie? Ga aan de slag bij Bitvavo

Risico’s

Zeilman benadruk echter ook de risico’s: ”Cybercriminelen volgen het geld en dat kan een serieus probleem zijn.” De verzekeraar verwijst naar hacks van bijvoorbeeld cryptobeurzen als voorbeeld. Maar ook malware, aanvallen op specifieke computers en phishing kunnen onoplettende ondernemers flink in de portemonnee raken.

“Kleine en nieuwe bedrijven kunnen het zich niet veroorloven om te worden bedrogen.”

Timothy Zeilman

Toch lijkt voor steeds meer ondernemers bitcoin een goede optie. Wanneer je de betalingen zelf regelt en je jouw bitcoin zelf veilig opslaat kan er qua cybercrime niet zoveel gebeuren.

Maar veel retailers kiezen vaak voor de makkelijke optie en gebruiken een betalingsprovider die de zaakjes voor hen regelt. Dat kan een risico vormen, maar is tegelijkertijd wel makkelijk voor bedrijven die wel BTC willen accepteren maar het niet zelf op willen zetten.

Leren

Zeilman vindt dat bedrijven eerst zoveel mogelijk moeten leren over de techniek achter bitcoin voordat ze het gaan accepteren: ”Kleine bedrijven moeten sterke data security hebben. Ook moeten ze verzekerd zijn tegen cybercriminaliteit en financiële verliezen.”

Dat de verzekeraar zo op veiligheid en eventuele gevaren hamert is niet heel verwonderlijk, met Hartford Steam Boiler als werkgever willen zij gewoon verzekeringen kopen.

Over de enquête

75% van de onderzochte bedrijven had een jaarlijkse omzet van minder dan $5 miljoen en minder dan 100 werknemers. 41% van de bedrijven die mee deden hebben minder dan 25 werknemers. De onderzoekers van Zogby Analytics zijn vrij zeker van hun zaak , zij geven een foutmarge aan van zo’n 4.4%.

Kortom: dit vragenrondje langs honderden midden tot kleinebedrijven duidt er op dat in Amerika steeds meer interesse is in bitcoin. Met name kleine en nieuwe ondernemers zien de betalingen steeds vaker als alternatief.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!