Bitcoin (BTC) nepadvertenties duiken nu plots op bij Instagram

Bitcoin (BTC) nepadvertenties duiken nu plots op bij Instagram. Onder meer de Britse financiële expert Martin Lewis (Money Saving Expert) is de dupe van een reeks nieuwe advertenties, zo meldt Cointelegraph.

Bitcoin (BTC) nepadvertenties

Pijnlijk voor Lewis, want hij kwam vorig jaar juist tot een schikking met Facebook nadat hij een rechtszaak had aangespannen. Instagram is onderdeel van het Facebook-concern, net zoals Whatsapp.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In de betreffende advertentie staat het gezicht van Lewis afgebeeld, met daarin het nepartikel ‘Martin Lewis Lends a Hand to British Families with Revolutionary Bitcoin Home Based Opportunity’.

De oplichters suggereren dat The Mirror het verhaal heeft afgedrukt, maar niets is minder waar. Volgens onder meer dit Youtube-kanaal is er sprake van een ‘scam’.

Lewis zelf waarschuwt op Twitter ook voor de advertenties op het sociale medium. De vraag rijst of Lewis deze advertenties niet onder zijn schikking met Facebook mag scharen, zo vragen enkele volgers zich af.

John de Mol en Facebook

In Nederland loopt er een rechtszaak tussen Facebook en de mediamagnaat John de Mol. Begin december werd bekend dat de techgigant in beroep gaat tegen de uitspraak van de Amsterdamse rechtbank.

Het oordeel van de rechtbank luidde namelijk: Facebook, verwijder de Bitcoin (BTC) advertenties van je netwerk’. Wordt niet aan deze eis voldaan binnen een bepaalde periode, dan volgt een dwangsom van 1,1 miljoen euro.

Niet alleen De Mol was de dupe, ook BN’ers zoals Ali B en Ruud Feltkamp, mede-oprichter van Cryptohopper werden vertoond.

Volgens Facebook kan men simpelweg niet alle advertenties verwijderen. Wel komt de techreus met 2,3 miljard gebruikers met een meldformulier ‘wat moet helpen bij onze opsporing’.

Lees ook – Ali B reageert op Bitcoin fraudeurs: ‘Denk een beetje helder na!’

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...