bitcoin lightning network schaalbaarheid multisig

Bitcoin Twitter in de ban van nieuwe community actie op Lightning

Binnen Bitcoin (BTC) hoef je niemand te vertrouwen om transacties te doen op het netwerk. Je kunt de boekhouding en de status van jouw bitcoin zelf verifiëren. Dat geldt ook voor dat van anderen, zo kan iedereen kijken of er niemand valsspeelt.

Soms is het echter tijd voor een wat minder serieuze aanpak. Via het Lightning Network kun je jouw bitcoin sneller versturen dan op de onderlaag. De LNTrustChain nummer twee is in het leven geroepen om een reeks aan transacties de wereld over te sturen waarbij vertrouwen in een ander wél belangrijk is.

De zelfde regels gelden, maar bij deze actie gaat het om vertrouwen. Het is een marketing actie vanuit de community voor bitcoin en het Lightning Network.

Lightning Torch

Twitteraar hodlnonaut startte vorig jaar een sociaal experiment: een reeks aan transacties op het Lightning Network. Toen werd de reeks omgedoopt tot de ‘Lightning Torch’. Nu is versie twee aan de gang: LNTrustChain2.

De actie is simpel: je stuurt een verzoek naar de huidige ‘bezitter’ van de laatste transactie. De bezitter van de LNTrustChain kiest een nieuwe ontvanger uit. Zo krijg je een reeks aan transacties.

Een ieder die meedoet voegt 10.000 satoshi’s (0.00010000 BTC) toe aan de reeks. Het aantal satoshi’s die de chain waard is loopt dus op per transactie. Hoe langer de actie duurt, hoe meer BTC de TrustChain waard is.

Je moet de ontvanger van de volgende transactie wel vertrouwen, anders stopt de reeks en ‘steelt’ iemand de satoshi’s. Het is een leuke manier om het Lightning Network onder de aandacht te brengen.

Deelnemers

De actie heeft flink wat tractie op met name Twitter. Hodlonaut houdt alle deelenemers bij in dit open document. Hieronder is een ouder tweetje, de wereld kleurt langzaam geel.

Op Twitter wordt enthousiast gereageerd op de actie. Hieronder een greep uit de deelnemers en hun tweets. De TrustChain schiet de wereld over en lijkt voorlopig nog geen eindstation te hebben gevonden.

1000 euro aan Bitcoin kopen zonder commissie? Ga aan de slag bij Bitvavo

 

Mis niks meer!
Invalid email address
Handel met negatieve fees en verdien!

Paymium lanceert een actie voor Bitcoin beleggers

Ontvang 0,1% vergoeding voor elke succesvolle limietorders die je plaatst!

Doe mee aan de bitcoin revolutie.

Paymium is de oudste en grootste bitcoin beurs van Frankrijk en bestaat al sinds 2010.

Maak nu een gratis account aan!