fidelity bitcoin btc opslaan kluis

Winklevoss tweeling komt met bitcoin (BTC) verzekering tot $200 miljoen dekking

Cameron en Tyler Winklevoss gaan nu ook bitcoin (BTC) en andere cryptovaluta verzekeren met een maximale dekking van $200 miljoen. De tweeling bezit al een beurs en een bewaarservice, een verzekering is de volgende stap, zo meldt Coindesk.

Bitcoin verzekeren

Het is een uitbreiding van de bewaarservice die men aanbiedt onder de naam Gemini Custody. De verzekeringstak is een aparte entiteit onder de naam ‘Nakamoto’, vernoemd naar de bedenker van bitcoin.

Onder meer diefstal en ‘vernietiging van de sleutels door natuurrampen’ zijn gedekt. Cold storage betekent dat de private keys (feitelijk het wachtwoord van je bitcoin) veilig is opgeslagen op een fysieke locatie. Nu komt daar dus een aanvullende verzekering eventueel bij.

Onder meer Coinbase en de reguliere verzekeraar Aon spelen ook al met het idee om cryptovaluta te verzekeren. Lloyd’s in Londen doet dit ook al.

Dekking van $200 miljoen

Maar Gemini zou dan wel de grootste dekking bieden met een maximum van $200 miljoen, aldus risicomanager Yusuf Hussain van de onderneming uit New York. De entiteit heeft een licentie bij de Bermuda Monetary Authority (BMA), een populaire jurisdictie voor verzekeraars.

De verzekering geldt vooralsnog alleen voor klanten van Gemini. Voor de maximale dekking maakt Gemini gebruik van andere dienstverleners zoals Marsh en Aon.

Met name voor instituties die (potentieel) steken in bitcoin, kan de verzekering uitkomst bieden.

bitcoin meester

Bewaarmarkt bitcoin

De industrie maakt gaandeweg een professionaliseringsslag als het aankomt op het bewaren en verzekeren van digitale assets zoals bitcoin.

In vakjargon noemt men het custody. Enkele namen die zich in dit marktsegment bewegen:

Sommigen, ook Gemini, bieden ook een custody dienst in combinatie met een over-the-counter dienst om partijen direct meer liquiditeit uit de markt te geven.

bitcoin kopen

Mis niks meer!
Invalid email address
Handel met negatieve fees en verdien!

Paymium lanceert een actie voor Bitcoin beleggers

Ontvang 0,1% vergoeding voor elke succesvolle limietorders die je plaatst!

Doe mee aan de bitcoin revolutie.

Paymium is de oudste en grootste bitcoin beurs van Frankrijk en bestaat al sinds 2010.

Maak nu een gratis account aan!