donatie bitcoin btc VS

Bitcoin wallet wil 1 BTC inzamelen voor slachtoffers bosbranden Australië

Wallet of Satoshi is een crowdfunding campagne gestart om minstens één bitcoin (BTC) in te zamelen voor de slachtoffers van de bosbranden in Australië.

Bitcoin (BTC) wallet

Bij de bosbranden zijn er 27 mensen gestorven en meer dan 2.000 huizen weggevaagd of beschadigd. Meer dan 7,3 miljoen hectare land in ‘Down Under’ is in de as gelegd. Meer dan één miljard dieren zijn getroffen, waarvan de meesten gestorven zijn.

Wallet of Satoshi is een bitcoin wallet die gebruik maakt van het Lightning Network, de secundaire laag op de basislaag om betalingen vlotter te laten verlopen.

Op moment van schrijven staat de tussenstand op 4% op het doel, bijna 0.04 BTC. hierbij hebben 102 mensen gedoneerd, samen goed voor iets meer dan 350 dollar.

Het doel van één BTC lijkt misschien weinig, toch denkt de organisator dat daarmee daklozen, ontstaan door de ramp, tijdelijk onderdak kunnen vinden.

De campagne vindt plaats op Tallycoin, een concurrent van Kickstarter bijvoorbeeld. Een van de voordelen is dat Tallycoin geen censuur mag toepassen, het fungeert slechts als tussenschakel tussen donateurs en het goede doel.

Andere actie

De bovenstaande actie staat los van een andere inzamelingsactie in ‘Down Under’, gestart door het nieuwskanaal Nugget’s News. Toen is er gewoon een bitcoin adres geopend waarna men BTC kon sturen. Inmiddels is daar 1,69 bitcoin op gestort.

Bron: Crypto Coin News

bitcoin kopen

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!