bitcoin btc koers prijs update

Via deze Zwitserse beurs koop je een ‘aandeel’ om bitcoin (BTC) te shorten

Fintechfirma Amun AG uit Zwitserland heeft een nieuw beleggingsproduct gelanceerd: een omgekeerd bitcoin exchange-traded product (ETP). De handel vindt plaats op SIX, de grootste aandelenbeurs in het land.

Bitcoin (BTC) ‘shorten’

Een ETP is te omschrijven als een ‘open belegging’, genoteerd en verhandeld op een beurs en afgerekend als aandeel.

Met zowel een ETP als een exchange traded fund (ETF, mandje van aandelen) kun je een ‘long’ positie innemen op een asset. Je koopt een ETP als een aandeel, speculerend op een hogere koers van bitcoin.

Maar in dit nieuwe geval gaat het dus om een omgekeerde variant. Deze omgekeerde variant is in de traditionele handel van aandelen of bonds niet ongewoon, maar voor de bitcoin handel is het noviteit.

Het ETP product draagt de naam ’21Shares Short Bitcoin ETP (SBTC)’, die je – net zoals een aandeel – kunt kopen om bitcoin te ‘shorten’, zo licht medeoprichter en CEO Hany Rashwan toe aan nieuwssite The Block:

Voorbeeld

Stel dat een handelaar voor $100 aan SBTC koopt, dan wordt automatisch een ‘short’ positie op de beurs geopend.

Stel dat de prijs van bitcoin op de spotmarkt met 10% daalt, dan heeft de SBTC ETP een positief rendement van 10% na aftrek van commissies. Bij dit product is er sprake van een jaarlijkse management vergoeding van 2,5%.

In de logische woorden van Rashwan: ‘Door een shortpositie in te nemen, is rendement mogelijk op een dalende bitcoin prijs’.

Maar in tegenstelling tot derivaten, bekend van Deribit en BitMEX, hoef je als belegger geen geld bij de beurs te lenen om short te gaan.

Bovendien volgt élke dag een ‘reset’ van het product. Dat betekent elke dag opnieuw een korte termijn short mogelijk is. In de ogen van Amun maakt het dat ideaal voor ‘korte termijn speculatie’.

Bitcoin of cryptovaluta kopen? Ga naar StormGain en maak rendement!

bitcoin meester

11 Crypto ETP’s

Met de nieuwe toevoeging heeft Amun nu maar liefst elf ETP’s genoteerd op diverse beurzen. Deze producten zijn gekoppeld aan cryptovaluta zoals bitcoin, ether en XRP.

SBTC is het eerste product waarmee een ‘short’ mogelijk is. Volgens Rashwan blijft het hier niet bij en ‘zijn meer producttypes en strategieën’ te verwachten.

Met de naam 21Shares verwijst Amun naar de vaste voorraad van 21 miljoen bitcoin (BTC). Nu zijn de ETP’s nog genoteerd in Zwitserland, maar Amun heeft goedkeuring van de Zweedse beurswaakhond voor uitbreiding in de Europese Unie.

Op deze donderdagochtend is de bitcoin koers door een wick gedaald naar $8.340 op Bitstamp. Op moment van schrijven schommelt de koers net onder $8.400.

Bekijk hier de technische analyse van analist John van Meer op ons Youtube-kanaal!

 

Mis niks meer!
Invalid email address
Handel met negatieve fees en verdien!

Paymium lanceert een actie voor Bitcoin beleggers

Ontvang 0,1% vergoeding voor elke succesvolle limietorders die je plaatst!

Doe mee aan de bitcoin revolutie.

Paymium is de oudste en grootste bitcoin beurs van Frankrijk en bestaat al sinds 2010.

Maak nu een gratis account aan!