Fidelity zoekt engineer voor opschalen bitcoin mining business

Fidelity zoekt een bitcoin mining engineer om haar business op te schalen. Het is één van de grootste vermogensbeheerders ter wereld met $7.000 miljard aan assets onder beheer.

The Block Crypto heeft de vacature ‘Bitcoin Mining Engineer’ op de website van Fidelity opgemerkt. De assetmanager zoekt iemand bij het ontwerpen, bouwen en beheren van ‘infrastructuur voor de exploitatie van bitcoin mining activiteiten’.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De functie-eisen zijn onder meer ‘3 tot 5 jaar ervaring in DevOps (development operations)/engineering en kennis van databases (zoals SQL en MongoDB). De vacature staat ook op LinkedIn.

Bitcoin mining sinds 2014

Het is wellicht niet zo bekend, maar de mining activiteiten van Fidelity startte al in 2014. Naar eigen zeggen is het minen van bitcoin (BTC) en ook ether (ETH) altijd winstgevend geweest. CEO Abigail Johnson liet in 2017 los:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]’We hebben een relatief kleine bitcoin en ethereum mining faciliteit opgezet. En die activiteit brengt bij ons veel geld in het laatje’. [/penci_blockquote]

Digitale Assets

Fidelity heeft haar tentakels in de crypto industrie gestaag uitgebreid. In oktober 2018 is intern een aparte afdeling opgetuigd met de Digital Assets unit. Zoals de naam impliceert, richt deze divisie zich op de handel en het beheer van cryptovaluta zoals bitcoin (BTC).

De doelgroep zijn de (grotere) instituties en niet zozeer de retailbeleggers. Ook Digitale Assets heeft met een product designer een positie openstaan. Het gaat om een ‘kernlid’ om nieuwe producten te ontwikkelen via klantenonderzoek, conceptontwikkeling en advies etc.

Onder naam Avon bestiert de assetmanager uit Boston ook een investeringsfonds. Via Avon zit Fidelity in crypto leenplatform BlockFi, marktvorsers Flipside Crypto en Elementus.

Deze firma richt zich op ‘vroege investeringen in de crypto – en blockchain industrie, startups die de groei en adoptie van deze industrie stimuleren’.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passie voor muziek en sport, brengt graag een bezoek aan sportwedstrijden en concerten. Zijn hands-on mentaliteit en betrouwbaarheid maken hem niet alleen een expert in zijn vakgebied, maar ook een gewaardeerd lid van elke gemeenschap waar hij deel van uitmaakt.