Goedemorgen Bitcoin – Fundstat weer positief over koers: ‘$16.000 in 2020’

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment 36,236.21USD. Dat is 1.43% dan 24 uur geleden. Als je nu voor $100 aan bitcoin wilt kopen zal je hier ongeveer 0.0027596707 BTC BTC voor krijgen.

De totale market cap bedraagt 674,135,681,627.68 met een circulatie van 18,603,925 BTC aantal bitcoins.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Neem ook een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over het nieuws!

Bekijk hieronder in de video het nieuws van gisteren! In de video van enkele luttele minuten ben je weer volledig op de hoogte over Bitcoin (BTC) en aanverwante onderwerpen.

‘Bitcoin kan 100% stijgen in 2020, halving niet ingeprijsd’, aldus Fundstrat

Bitcoin (BTC) kan investeerders in 2020 een leuke winst opleveren. Marktonderzoekers van Fundstrat presenteren hun bevindingen in het rapport genaamd 2020 Crypto Outlook aan hun cliënten.

Met name de bitcoin halving in mei van dit jaar kan een belangrijke katalysator zijn voor de prijs. Thomas Lee, mede-oprichter van Fundstrat, is via Twitter vrij duidelijk: volgens hem is heeft de markt de aankomende halving nog niet in de prijs verwerkt.

Disclaimer: Neem dit soort voorspellingen altijd met een korreltje zout, ook dit soort partijen hebben baat bij een stijgende bitcoin prijs.

[the_ad id="52121"]

Column: Lightning Network kan de prijs van Bitcoin (BTC) omlaag drukken

Column - Drie jaar geleden klonk het als iets wat Bitcoin wel eens zou kunnen gaan redden: het Lightning Network (LN). Deze off-chain oplossing haalde de druk van de blockchain door een alternatief netwerk aan te bieden.

Nu, enkele jaren later, komen er steeds meer meningen en verhalen rondom Lightning naar voren. Brengt bitcoin zichzelf bijvoorbeeld door de ontwikkeling van Lightning niet in de problemen?

Lees de complete column van redacteur Arnold Hubach

[the_ad id="53088"]

Hackersgroep Lazarus mikt op Mac gebruikers met bitcoin (BTC)

Een nieuw rapport van cybersecuritygroep Kaspersky onthult dat de beruchte Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus zich nog steeds bezig houd met hacks en malware praktijken bij bitcoin en crypto gebruikers.

Er wordt gebruik gemaakt van valse websites, Telegram-groepen en zelfgemaakte macOS-malware. Zo proberen de hackers slachtoffers van hun bitcoin en ander geld te beroven.

Cybersecurity bedrijf Group-IB rapporteerde in oktober 2018 al over Lazarus. Zij zouden $571 miljoen buit hebben gemaakt. Zij wezen de groep ook aan als de hackers die achter de WannaCry ransomware aanvallen zaten.

Blockchain onderzoeksbureau Chainalysis deed ook onderzoek naar crypto-hacks. Daaruit bleek dat slechts twee hackersgroepen verantwoordelijk zijn voor het leeuwendeel van alle crypto-hacks.

Socials, webshop en Hup Bitcoin podcast

Tot slot even dit: zie je liever gedurende de dag de updates in videovorm? Neem dan een kijkje op ons Instagram account.

We hebben ook een webwinkel waar je een prachtig t-shirt kunt bestellen met astronaut op de maan. Deze is verkrijgbaar in alle gewenste maten.

Hou je van verdieping in de technologie achter bitcoin? Luister hier de Hup Bitcoin podcast waarin we dieper in de wondere wereld van BTC duiken.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passie voor muziek en sport, brengt graag een bezoek aan sportwedstrijden en concerten. Zijn hands-on mentaliteit en betrouwbaarheid maken hem niet alleen een expert in zijn vakgebied, maar ook een gewaardeerd lid van elke gemeenschap waar hij deel van uitmaakt.