lb bitcoin update lightning network

Lightning Network gebruik hoger dan verwacht, stelt bitcoin beurs BitMEX

De activiteit op het Lightning Network (LN) is groter dan verwacht, zo blijkt uit nieuw onderzoek van BitMEX Research, de onderzoekstak van de gelijknamige bitcoin beurs. Zo zijn er 60.000 LN channels ‘gesloten’, terwijl de onderzoekers een aantal van 30.000 hadden verwacht.

Lightning Network

Het Lightning Network is de secundaire laag bovenop de basislaag van bitcoin (laag 1) om betalingen op het netwerk vlotter te laten verlopen. Op de basislaag ligt het aantal transacties op 7 per seconde. Lightning moet dat deels oplossen.

Transacties verstuur je vanuit een channel. Het openen ervan is te vergelijken met het openen van een rekening aan de bar. Je kunt elkaar transacties blijven sturen en bepaalt samen wanneer je het kanaal ‘sluit’.

Na het sluiten verwerkt de basislaag van bitcoin alle (gebundelde) transacties op de basislaag. Eenmaal verwerkt, zijn de transacties voorgoed vastgelegd op de blockchain van bitcoin. Transacties op LN zijn ook echte bitcoin transacties en niet meer terug te draaien.

Eind december 2019 zijn er 36.335 publieke channels geteld, samen goed voor 871 bitcoin (BTC). Omgerekend ruim 7 miljoen dollar op basis van de huidige koers.

Deze getallen zijn gebaseerd op historische schattingen van het aantal publieke LN channels en de aanwezige bitcoin deze kanalen.

Bron: TXStats.com, een samenwerking tussen BitMEX Research en marktvorser Coinmetrics.

Bitcoin of cryptovaluta kopen? Ga naar StormGain en maak rendement!

Groei in ‘gesloten’ channels

Bij het onderzoek is specifiek gekeken naar ‘non-cooperative channel closures’. Als twee personen een channel hebben geopend, sluit één persoon het channel onvrijwillig. Zodra een kanaal gesloten is, worden de transacties verwerkt op de basislaag

Het onvrijwillige sluiten van channels blijkt gebruikelijker dan verwacht. Dat duidt volgens de onderzoekers op een toenemende activiteit.

  • Het aantal ‘gesloten’ LN channels, ligt boven de 60.000.
  • Meer dan 1.000 bitcoin (8,1 miljoen dollar) is aan waarde verstuurd over deze ruim 60.000 kanalen

Voor een zeer gedetailleerde beschrijving van alle resultaten, verwijzen we naar het complete onderzoek

‘Uit onze database blijkt dat zogenaamde ‘non-cooperative channel closures’ gebruikelijk zijn en dat het gebruik van LN hoger is dan verwacht’.

Mobiele LN wallets

De onderzoekers concluderen dat het opschalen van Lightning cruciaal is voor de adoptie van een openbare ledger zoals bitcoin. Ze juichen daarom de opkomst van mobiele Lightning wallets, zowel custodial als non-custodial meer dan toe.

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel en gemakkelijk

Maak een gratis account aan bij Coinmotion en betaal slechts 0,1% commissie voor jouw bitcoin in de eerste maand.

Maak nu een gratis account aan!