Gouverneur Andrew Cuomo (New York): ‘Cryptobedrijven draaien op voor kosten regulatie’

Bitcoin bedrijven moeten zélf opdraaien voor kosten voortkomend uit nieuwe regulatie. Dat staat tenminste in een wetsvoorstel van Andrew Cuomo, de gouverneur van de staat New York.

De Democratische politicus Cuomo geldt als een invloedrijk bestuurder in het financiële hart van de VS. Als gouverneur heeft hij de meeste bestuurlijke macht in de staat met circa 20 miljoen inwoners.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Aanpassen wet voor crypto industrie

De huidige voorwaarden zijn vastgelegd in de zogenaamde Financial Services Law (FSL) en deze wil Cuomo aanpassen. Dat betekent dat overheden compliance kosten gaan verleggen naar de industrie.

Het voorstel is onderdeel van zijn politieke programma “Making Progress Happen”. Hij wijst op de discrepantie tussen bedrijven gereguleerd onder de ‘Insurance Law or Bank Law’ en bedrijven die vallen onder FSL.

De eerste categorie draagt een vergoeding af aan toezichthouder New York Department of Financial Services (NYDFS). De tweede categorie hoeft dat niet. Cuomo wil deze categorieën gelijktrekken.

De NYDFS is verantwoordelijk voor de BitLicense, een speciale licentie om in het financiële hart van de VS cryptodiensten aan te bieden. Ca. 25 aanbieders zijn in het bezit van deze licensie.

Nederland: 1,9 miljoen euro drukt op sector

Regulatie is een van de dominante thema’s van 2020 in de crypto industrie. Toezichthouders slijpen hun messen om cryptobedrijven strenger te reguleren.

Ook in Nederland ligt een wetsvoorstel klaar om aanbieders van cryptovaluta onder de Wwft te laten vallen. De geraamde kostenpost voor de sector bedraagt in totaal 1,9 miljoen euro per jaar, die bedrijven die onder toezicht willen vallen gezamenlijk moeten gaan dragen.

Deze wet zou per 10 januari 2020 ingaan, maar de Eerste Kamer moet het wetsvoorstel nog behandelen. Na het aannemen van deze nieuwe wet is er nog een overgangsregeling van zes maanden om compliant te zijn aan de Wwft.

Deze week kondigde bitcoin optiebeurs Deribit aan te verhuizen naar Panama vanwege deze nieuwe AMLD5-regels.

Lees ons complete AMDL5-dossier

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Zijn diepgaande kennis en analytische vaardigheden stellen hem in staat om complexe marktgegevens te ontcijferen en waardevolle inzichten te delen met zijn publiek. Naast zijn professionele bezigheden heeft Wessel een grote passie voor muziek en sport. Hij brengt graag tijd door buiten de digitale wereld en is een fervent bezoeker van concerten en sportwedstrijden. Deze liefde voor live-evenementen weerspiegelt zijn behoefte aan directe ervaringen en interactie met de wereld om hem heen. Wessel is ook iemand die veel waarde hecht aan tijd doorbrengen met zijn familie en vrienden. Of het nu gaat om een spontane uitstap of een geplande vakantie, hij koestert deze momenten en ziet ze als een essentieel onderdeel van zijn leven. Deze uitstapjes bieden hem niet alleen ontspanning en plezier, maar versterken ook zijn banden met zijn dierbaren. Zijn collega's en kennissen in de crypto-industrie waarderen Wessel vooral om zijn hands-on mentaliteit en betrouwbaarheid. Hij staat bekend om zijn vermogen om zowel zelfstandig als in teamverband uitstekend werk te leveren, waarbij hij altijd streeft naar het behalen van concrete resultaten. Zijn pragmatische aanpak en toewijding maken hem tot een waardevolle speler in elk project. Wessel's betrouwbaarheid is een ander kenmerk dat hem onderscheidt. In een industrie die soms onvoorspelbaar en volatiel kan zijn, biedt zijn standvastigheid en integriteit een rotsvaste basis voor zijn collega's, lezers en volgers. Zijn vermogen om consistente en betrouwbare analyses te leveren, heeft hem een gerespecteerde stem in de gemeenschap gemaakt. Samenvattend combineert Wessel zijn uitgebreide kennis van de cryptomarkt met een rijk persoonlijk leven vol muziek, sport en familie. Zijn hands-on mentaliteit en betrouwbaarheid maken hem niet alleen een expert in zijn vakgebied, maar ook een gewaardeerd lid van elke gemeenschap waar hij deel van uitmaakt.