bitcoin regulatie btc

Gouverneur Andrew Cuomo (New York): ‘Cryptobedrijven draaien op voor kosten regulatie’

Bitcoin bedrijven moeten zélf opdraaien voor kosten voortkomend uit nieuwe regulatie. Dat staat tenminste in een wetsvoorstel van Andrew Cuomo, de gouverneur van de staat New York.

De Democratische politicus Cuomo geldt als een invloedrijk bestuurder in het financiële hart van de VS. Als gouverneur heeft hij de meeste bestuurlijke macht in de staat met circa 20 miljoen inwoners.

Aanpassen wet voor crypto industrie

De huidige voorwaarden zijn vastgelegd in de zogenaamde Financial Services Law (FSL) en deze wil Cuomo aanpassen. Dat betekent dat overheden compliance kosten gaan verleggen naar de industrie.

Het voorstel is onderdeel van zijn politieke programma “Making Progress Happen”. Hij wijst op de discrepantie tussen bedrijven gereguleerd onder de ‘Insurance Law or Bank Law’ en bedrijven die vallen onder FSL.

De eerste categorie draagt een vergoeding af aan toezichthouder New York Department of Financial Services (NYDFS). De tweede categorie hoeft dat niet. Cuomo wil deze categorieën gelijktrekken.

De NYDFS is verantwoordelijk voor de BitLicense, een speciale licentie om in het financiële hart van de VS cryptodiensten aan te bieden. Ca. 25 aanbieders zijn in het bezit van deze licensie.

Bitcoin of cryptovaluta kopen? Ga naar StormGain en maak rendement!

Nederland: 1,9 miljoen euro drukt op sector

Regulatie is een van de dominante thema’s van 2020 in de crypto industrie. Toezichthouders slijpen hun messen om cryptobedrijven strenger te reguleren.

Ook in Nederland ligt een wetsvoorstel klaar om aanbieders van cryptovaluta onder de Wwft te laten vallen. De geraamde kostenpost voor de sector bedraagt in totaal 1,9 miljoen euro per jaar, die bedrijven die onder toezicht willen vallen gezamenlijk moeten gaan dragen.

Deze wet zou per 10 januari 2020 ingaan, maar de Eerste Kamer moet het wetsvoorstel nog behandelen. Na het aannemen van deze nieuwe wet is er nog een overgangsregeling van zes maanden om compliant te zijn aan de Wwft.

Deze week kondigde bitcoin optiebeurs Deribit aan te verhuizen naar Panama vanwege deze nieuwe AMLD5-regels.

Lees ons complete AMDL5-dossier

bitcoin kopen

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!