Thailand verleent licentie aan crypto exchange Zipmex

Crypto exchange Zipmex heeft een licentie ontvangen van de autoriteiten in Thailand. Deze beurs geniet vooral bekendheid in Zuidoost-Azië, in landen zoals Singapore, Australië en Indonesië.

Zipmex

In opdracht van het ministerie van Financiën verstrekt de financiële beurswaakhond SEC de vergunningen. Zelf spreekt de beurs over ‘zéér strenge voorwaarden’ voordat aan de eisen werd voldoen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Een van de eisen was het storten van minstens $1,6 miljoen (1,44 miljoen euro) aan aandelen in het bedrijf. Mede-oprichter Akalarp Yimwilai vertelt dat het twaalf maanden heeft geduurd voordat de licentie binnen was.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]’Het verkrijgen van een licentie en gereguleerd zijn door de (Thaise) SEC was onze eerste prioriteit. Regulering leidt tot meer vertrouwen voor intreders in deze markt’. [/penci_blockquote]

Zipmex verwacht nog dit kwartaal te starten met het aanbieden van bitcoin en andere cryptovaluta in het land (69 miljoen inwoners).

Thailand en regulering

Het land wil zich binnen de Aziatische regio profileren als hét vestigingsland voor cryptobedrijven. In 2018 hebben de autoriteiten de cryptosector gereguleerd met de ‘Emergency Decree on Digital Asset Businesses B.E. 2561’.

Sindsdien zijn er twintig licentie-aanvragen bij de Thaise toezichthouder SEC ingediend, maar ze zijn nog niet allemaal ingewilligd. Aan een aantal bedrijven zijn er licenties verstrekt: Bitcoin Exchange, Bitkub Online, Satang Corporation, Coins TH Co en Huobi Thailand (nog niet actief).

Twee bedrijven – Cash2Coin en de Southeast Asia Digital Exchange (SEADEX) voldeden niet aan de voorwaarden. Zo was hun know-your-customer-procedure (KYC) niet op orde.

Scale-up

Afgelopen september wist Zipmex een kapitaalronde van 3 miljoen dollar in een pre-Series A ronde op te halen, geleid door Infinity Blockchain Holdings.

In totaal wist de scale-up uit Singapore nu vijf miljoen dollar bij elkaar te sprokkelen en de geschatte bedrijfswaarde is 18 miljoen dollar. Bij de onderneming zijn 25 mensen werkzaam, verspreid over zeven markten.

Het volgende land waar het bedrijf wilt uitbreiden is onder meer Vietnam (96 miljoen inwoners)

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passie voor muziek en sport, brengt graag een bezoek aan sportwedstrijden en concerten. Zijn hands-on mentaliteit en betrouwbaarheid maken hem niet alleen een expert in zijn vakgebied, maar ook een gewaardeerd lid van elke gemeenschap waar hij deel van uitmaakt.