bitcoin btc thailand

Thailand verleent licentie aan crypto exchange Zipmex

Crypto exchange Zipmex heeft een licentie ontvangen van de autoriteiten in Thailand. Deze beurs geniet vooral bekendheid in Zuidoost-Azië, in landen zoals Singapore, Australië en Indonesië.

Zipmex

In opdracht van het ministerie van Financiën verstrekt de financiële beurswaakhond SEC de vergunningen. Zelf spreekt de beurs over ‘zéér strenge voorwaarden’ voordat aan de eisen werd voldoen.

Een van de eisen was het storten van minstens $1,6 miljoen (1,44 miljoen euro) aan aandelen in het bedrijf. Mede-oprichter Akalarp Yimwilai vertelt dat het twaalf maanden heeft geduurd voordat de licentie binnen was.

‘Het verkrijgen van een licentie en gereguleerd zijn door de (Thaise) SEC was onze eerste prioriteit. Regulering leidt tot meer vertrouwen voor intreders in deze markt’.

Zipmex verwacht nog dit kwartaal te starten met het aanbieden van bitcoin en andere cryptovaluta in het land (69 miljoen inwoners).

1000 euro aan Bitcoin kopen zonder commissie? Ga aan de slag bij Bitvavo

Thailand en regulering

Het land wil zich binnen de Aziatische regio profileren als hét vestigingsland voor cryptobedrijven. In 2018 hebben de autoriteiten de cryptosector gereguleerd met de ‘Emergency Decree on Digital Asset Businesses B.E. 2561’.

Sindsdien zijn er twintig licentie-aanvragen bij de Thaise toezichthouder SEC ingediend, maar ze zijn nog niet allemaal ingewilligd. Aan een aantal bedrijven zijn er licenties verstrekt: Bitcoin Exchange, Bitkub Online, Satang Corporation, Coins TH Co en Huobi Thailand (nog niet actief).

Twee bedrijven – Cash2Coin en de Southeast Asia Digital Exchange (SEADEX) voldeden niet aan de voorwaarden. Zo was hun know-your-customer-procedure (KYC) niet op orde.

Bitcoin of cryptovaluta kopen? Ga naar StormGain en maak rendement!

Scale-up

Afgelopen september wist Zipmex een kapitaalronde van 3 miljoen dollar in een pre-Series A ronde op te halen, geleid door Infinity Blockchain Holdings.

In totaal wist de scale-up uit Singapore nu vijf miljoen dollar bij elkaar te sprokkelen en de geschatte bedrijfswaarde is 18 miljoen dollar. Bij de onderneming zijn 25 mensen werkzaam, verspreid over zeven markten.

Het volgende land waar het bedrijf wilt uitbreiden is onder meer Vietnam (96 miljoen inwoners)

bitcoin kopen

 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!