bitcoin update nieuws btc

Bitcoin transactievolume piekte in juni 2019 met $93 miljard in één maand

Het totaal aan transacties op het bitcoin (BTC) netwerk is in 2019 11% gedaald ten opzichte van 2018. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van The Block Crypto. Tijdens de overdonderende bull run eind 2017 is nog steeds de meeste waarde verplaatst op de bitcoin blockchain.

Bitcoin en transactievolume

De datajournalisten hebben de transactiewaarde per maand geplot op basis van cijfers van Coinmetrics, een onderzoeksfirma uit Boston. Nic Carter is binnen de community een bekende medewerker.

Naar eigen zeggen zijn de data gecorrigeerd, waardoor alleen peer-to-peer transacties in de data zijn meegenomen. Een verplaatsing van een bulk bitcoin door een exchange van de ene naar de andere wallet valt dus buiten de scope.

Gemeten zijn de on-chain transacties op de basislaag (layer 1) van de bitcoin blockchain. Transacties op sidechains of het Lightning Network zijn hierin niet meegenomen.

Dat levert het onderstaande plaatje op. In 2019 lag de piek in de maand juni met 93 miljard dollar aan transacties.

Dat is te verklaren omdat toen ook de prijs van bitcoin op haar hoogtepunt was. De handelsactiviteiten bij de crypto exchanges namen in die periode sterk toe.

Maar het record van de maand december 2017 blijft nog overeind met 208 miljard dollar aan transacties.

Totale transactiesom

Kijken we naar de totalen, dan is juist het jaar 2018 de uitschieter met een totaal van $753,5 miljard aan transacties. Daarna volgt 2019 met $673,1 miljard en 2017 iets daaronder met $671,3 aan transacties.

Conclusie: de verstuurde waarde op het bitcoin netwerk is het afgelopen jaar met 11% gedaald.

In de bovenstaande grafiek is de opkomst van het netwerk sinds 2017 duidelijk zichtbaar. De volumes van 2009 tot en met 2016 vallen compleet in het niet.

bitcoin kopen

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!