bitcoin update protonmail privacy

‘Gegevens van 8.000+ klanten van Bitcoin beurs Digitex mogelijk op straat’

Een ex-werknemer van bitcoin (BTC) derivatenbeurs Digitex is begonnen met het lekken van privégegevens van klanten. De gestolen data wordt gelekt via Telegram en bevat naar verluidt paspoorten, rijbewijzen en andere gevoelige documenten.

Het gaat om gegevens van meer dan 8.000 klanten van de beurs.

Reactie Digitex

Tegenover Cointelegraph reageert Digitex op de situatie.

Digitex Futures weet van het lek van vertrouwelijke data. We kunnen op dit moment niet vrijuit reageren op dit incendient en zijn opzoek naar juridisch advies. We kunnen wel bevestigen dat dit geen hack was maar een intern veiligheidslek.

Digitex

Volgens Digitex is de dader een ex-werknemer met andere belangen dan die van de beurs. Ze beloven, uiteraard, meer informatie te delen wanneer dit mogelijk is.

Voor een bedrijf als Digitex kunnen dit soort dingen dodelijk zijn. Je wil niet dat je met naam en toenaam op het internet staat. Het zorgt daarnaast ook nog voor een gevaar bij andere accounts van de klanten van Digitex.

Met een paspoort en een goede telefoonstem kun je waarschijnlijk heel veel andere online accounts ook binnendringen wanneer je identiteitsfraude pleegt. Een kwalijke zaak met mogelijk grote gevolgen voor de slachtoffers.

Onduidelijke situatie

Een andere bron vertelde aan Cointelegraph dat er op dit moment slechts drie identiteiten zijn gelekt. De dader komt nu met eisen om niet de andere gegevens ook de wereld in te slingeren.

Via Telegram meldt de dader dat hij ‘de gehele Know-Your-Customer (KYC) documentatie’ van elke gebruiker van Digitex Treasury in bezit heeft. Het hele klantenbestand dus.

Tegenover CryptoVigilante vertelt hij dat hij gebruikmaakte van de inloggegevens bij de KYC-aanbieder Sum and Substance om aan de gegevens te komen.

Dit zou hem toegang hebben gegeven tot ”ongelimiteerd toegang tot alle informatie, documenten, adressen, telefoonnummers en andere informatie zoals IP-adressen.”

Beurzen zijn targets

Cryptobeurzen zijn een target voor allerlei criminelen. Hackers, afpersers en allerlei andere vervelende mensen die je kunt bedenken probereng eld te halen.

De beurzen OKEx en Bitfinex werden eerder deze week aangevallen. Beide platformen lagen tijdelijk plat door een Distributed Denial-of-Service (DDoS) aanval.

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!