bitcoin hongkong

Bitcoin bedrijf Bitspark stopt na vertrek COO, Coronavirus en Hongkong-protesten

Bitspark stopt per 4 maart 2020 met haar activiteiten. Het bitcoin bedrijf uit Hongkong had binnen Zuidoost Azië een naam opgebouwd met remittance diensten via bitcoin en andere cryptovaluta.

Bitcoin bedrijf Bitspark sluit deuren

Ze waren één van de eersten in de regio waar gebruikers met hun lokale munt crypto konden kopen.

In een verklaring van CEO George Harrap wijst een combinatie van factoren aan als reden voor de sluiting.

Vorige maand is medeoprichter Maxie Ryan uit onvrede over de ontwikkeling van het bedrijf opgestapt bij de onderneming, zo laat ze op haar Twitter account weten. Door haar vertrek was een reorganisatie nodig, maar dat plan is de afgelopen maand niet uit de verf gekomen.

Bovendien hebben de aanhoudende studentenprotesten in hun thuisstad Hongkong én de uitbraak van het Coronavirus in de regio ‘niet echt geholpen’.

Dit terwijl hun Cash Point dienst – naar eigen zeggen – een continue groei doormaakte van maar liefst 400% maand-op-maand. Het bedrijf gold als één van de weinige ICO’s uit hypejaar 2017 die daadwerkelijk een business hebben weten te realiseren.

Maar blijkbaar ontbrak de motivatie én het organisatorisch vernuft om deze groeiende business verder vorm te geven. Het bedrijf opereert vanuit Hongkong en heeft een team met ontwikkelaars in de Oekraïne.

Opnemen cryptovaluta

Klanten krijgen tot woensdag 4 maart 2020 de tijd om hun cryptovaluta van hun account op te nemen. Daarna is ieders account voor een periode van 90 dagen gesloten. Via een aanvraag naar de klantenservice is er wel toegang mogelijk.

Ondanks het uiteenspatten van haar ondernemersdroom, blijft Ryan positief over de cryptowereld nog springlevend, ook al is haar droom in duigen gevallen.

bitcoin kopen

 

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!