bitcoin moon astro btc analyse TA

Bitcoin (BTC) analyse: Blijven we nu boven de $10.000?

De bitcoin (BTC) koers ging vanmiddag wederom door de magische $10.000 grens. Weet hij deze wél erboven te blijven? Mr. Coingrats neemt de belangrijkste scenario’s met je door.

Bitcoin (BTC) analyse

Op de daggrafiek hadden we dit vanmorgen kunnen hopen. Maar we hadden nooit gedacht dat we vandaag weer over de $10.000 zouden gaan. Gisteren is namelijk met een bearish engulfing candle geëindigd. Dat zou ook nog als een tweezers top gezien kunnen worden.

Dat zijn aardige bearish signalen, maar zoals we nu kunnen zien overschaduwt de huidige zeer bullish candle die van gisteren. Als die zo gaat sluiten, dan is er sprake van een bullsih engulfing candle.

Zou dit dan de retest zijn op de weekly S/R level? Het punt waar de koers omhoog is geschoten, is er ook redelijk wat support te zien op de VPVR indicator.

De RSI is ook gebounced op de EMA12 en zit mooi in het bullish gebied. En ook de MACD staat in het voordeel van de bulls. Laten we eens verder inzoomen en de pump van vanmiddag nader bekijken. Gaan we dóór of vallen we weer terug?

1000 euro aan Bitcoin kopen zonder commissie? Ga aan de slag bij Bitvavo

Bitcoin (BTC) 4-uursgrafiek

Nadat we de rising wedge aan de bovenkant zijn uitgebroken, hebben we moeite gehad om er echt boven te blijven en gisteren zijn we er dan ook weer binnen gevallen.

De supportzone die wij hadden ingetekend (blauwe vlak) heeft stand weten te houden met een tweede uitbraak van de rising wedge tot gevolg.

Deze uitbraak is een stuk krachtiger dan de vorige. Daarom acht de kans ook groter op een succesvolle retest. Of dat gaat gebeuren, zullen we vandaag/morgen te weten komen.

De huidige candle geeft in ieder geval met de wick aan dat de beren de prijs momenteel aan het drukken zijn.

Kijkende naar de RSI, dan kunnen we stellen dat we de bullish zone binnentreden en dat de EMA mooi mee omhoog beweegt. De MACD heeft net een bullish kruising ondervonden boven de 0-lijn. Beide indicatoren staan in het voordeel van de bulls.

Support bij $10.180?

Als we kijken op nog lagere timeframes dan zien we bij $10.180 op een korte termijn supportzone zitten. Daaronder zit de psychologische grens van $10.000 met een sterke bodem bij $9.800.

Het eerstvolgende weerstandsniveau wat ik op mijn chart heb staan, is de vorige high op $10.550. Daarboven zit een gat naar de volgende weekly S/R level op $11.515.

Op de onderstaande 1-uursgrafiek kun je de retest op de korte termijn support goed zien (candle na de pump). Nu moeten we de koers goed in de gaten gaan houden of die erboven weet te blijven.

Op dit moment kunnen we daar nog niet heel erg zeker over zijn. gezien de stijging nog maar kort geleden is geweest.

Vind je het leuk om eens over de technische analyse van een coin te sparren voel je dan welkom in ons Telegram kanaal.

bitcoin kopen

Kennisupdate Yieldt, Bitcoin Magazine NL e.a.

Donderdag 20 februari houdt cryptobelegger Yieldt hun eerste kennisavond. Tijdens dit event licht Yieldt haar beleggingsstrategie toe, geven diverse cryptodeskundigen een presentatie en gaan wij het gesprek aan met traditionele handelaren. Ook wij van Bitcoin Magazine NL zijn spreker op dit event.

Datum: 20 februari a.s.
Locatie: Hofplein 20, Rotterdam
Aanvang: 16.00 uur

Schrijf je gratis in door hieronder te klikken!

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!