bitcoin BTC koers update prijs analyse

Bitcoin (BTC) analyse: gaan we verder dippen richting $9.000?

De bitcoin (BTC) prijs hangt nu nog boven de $9.600, maar hoe lang gaat dat nog duren? De analist van CryptoCurrency Nederland neemt de belangrijkste scenario’s door.

Bitcoin (BTC) weekgrafiek: bearish rejection

Zo rond de kerst begon Bitcoin (BTC) aan een up move binnen een trend channel, waar vorige week een einde aan kwam. Tenminste aan het trend channel.

De bulls waren niet sterk genoeg en we zijn nu duidelijk uit het kanaal gedonderd. Daarover strak meer, want ik begin even met de weekly.

Ik heb voor deze zones vooral gekeken naar de candle closes, dus niet zozeer de wicks. Het 10.000 dollar niveau heeft een geschiedenis van (heftige) prijsbewegingen. Het is natuurlijk ook een flink psychologisch level, om winst te nemen of om nieuwe trades te openen.

Links omcirkeld in de onderstaande grafiek zie je een mega reversal in april 2018. Dat resulteerde uiteindelijk in een continue daling richting de $3.000 eind 2018.

In de zomer van vorig jaar (blauwe rechthoek) hebben de bulls op datzelfde level dertien weken lang een support gebouwd. Terwijl ze tevergeefs pogingen deden om door de $12.000 te breken.

Eind september 2019 namen de bears de controle over. Daarbij verloren ze het support leven bij $10.000, waarna de koers met ruim 25% inleverde.

In oktober kwam de pullback (2e cirkel) naar het gebroken level (nu resistance). Dat is gevolgd door opnieuw een keiharde rejection move van -25%.

Bitcoin (BTC) weekgrafiek: bearish rejection

bitcoin meester

En nu…

Ja, nu zijn we weer aanbeland bij dat magische level van $10.000 (3e cirkel). Opnieuw zien we een afwijzing van de koers, maar wél met een verschil: een weeksluiting boven de $10.000. Wel een beetje een lullige, maar toch. De rejection vindt dus een stuk hoger plaats in die zone in vergelijking met eerdere keren.

In eerste instantie is de rejection nog opgekocht. Dat is te zien aan die 3e candle in de zone met de lange lower wick. Maar nu lijken we toch lager te gaan breken.

Een positief puntje is dat de candle closes van de vorige rejections (die wat lager liggen) nog kunnen gaan dienen als support. Dat is dus eigenlijk de onderkant van de zone.

Als we toch lager gaan, dan zit er niet heel veel bijzonders tussen level en de $8.000. Daarom verwacht ik dat daar de volgende support zal liggen (4e cirkel).

Bitcoin (BTC) daggrafiek: channel break down en retest

Op de daggrafiek is te zien hoe mooi price structure kan zijn. We zien een opwaarts kanaal, waarbij de koers steeds keurig resistance breekt, steeds een nieuwe high maakt, vervolgens de pullback naar het gebroken level en zo verder.

Voor day traders is dit het ideale plaatje. Iedere pullback is een entry voor een long trade met als target de laatste high.

Maar aan alles komt een einde en je kunt hieronder heel duidelijk zien dat de koers uit het channel valt op de support. Vervolgens is er nog een retest van de onderkant van het channel, gevolgd door de range waarin we nu zitten.

Deze support kan natuurlijk een mooie launchpad zijn voor een nieuwe bullish move. Aan de lower wicks te zien wordt er wel gekocht…

Helaas voor de bulls nog niet voldoende om higher lows en higher highs te maken. Kijken we tot slot nog even naar de 4 uurs grafiek.

Bitcoin (BTC) daggrafiek: channel breakdown en retest

Bitcoin (BTC) 4 uursgrafiek: support krijgt op z’n donder

Short term zie je de downtrend vanaf de $10.000. Er zijn wel pullbacks, maar kijk eens naar hoe die support op z’n donder krijgt. We zijn inmiddels bij poging 3 en de EMA’s stevenen langzaam op een cross af.

Voor de bulls dus zaak om hier een streep in het zand te zetten en de beste manier om dat te doen is door die short term downtrend lijn te breken.

Verdere correctie? 

De bulls moeten in actie komen om de uptrend voort te zetten en op zijn Johan Cruijff’s gezegd:

Zolang BTC onder de 10K blijft, gaat ie nooit boven de 10K. 

Voorlopig zijn de pumps zwakker dan de dumps op de lower time frames. Dus als ik zou moeten inzetten, zeg ik down.

Tot zover deze update!

CryptoCurrencyNederland

Wil jij dagelijks updates wilt ontvangen, join dan onze Telegramgroep met bijna 1.000 trouwe leden? Op dit moment hebben we een hele toffe actie lopen…

bitcoin kopen

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!