bitcoin update TA technische analyse

Bitcoin (BTC) analyse: Kleine correctie, maar nog steeds bullish!

De bitcoin (BTC) koers staat op moment van schrijven boven de $10.100 nadat eerder deze week de bodem is gevonden bij $9.460. Wat zit er in het vat op de korte termijn?

Bitcoin (BTC) weekgrafiek

Trading groep CryptoCurrencyNederland neemt je mee in een nieuwe bitcoin (BTC) update. We beginnen bij de weekgrafiek en eindigen uiteindelijk bij de 4-uursgrafiek.

Hierboven een een groot overzicht van de weekly BTC chart, beginnend bij 2012! Hierin is heel duidelijk te zien dat BTC in een prachtige bullish trend zit en al sinds 2013 de onderste trendlijn niet gebroken heeft. En ook nu lijkt BTC geen interesse te hebben deze te gaan breken.

Conclusie chart: BULLISH.

Bitcoin (BTC) weekgrafiek 2

Eigenlijk dezelfde grafiek, maar we zoomen nu iets in. Wat valt ons op? De trendlijn (roze stippellijn) lijkt hier de flippen van een resistance lijn naar een support lijn.

De prijs zit immers boven de stippellijn (zie roze rondje). Betekend dit dat we verder up gaan? Wie weet, het ziet er in ieder geval goed uit.

Conclusie chart: BULLISH.

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Deze chart lijkt erg op de vorige, dit is echter de daily i.p.v. de weekly. Wij laten jullie dit zien omdat hier de zogenaamde “GOLDEN CROSS” (50ma kruist boven 200ma) goed zichtbaar is, en het effect hiervan. Vergelijk de opgelichte zones links-onder & rechts-boven eens met elkaar.

Wat valt je hier op? Groene lijn komt boven de rode, zakt vervolgens weer onder de rode om hierna weer boven de rode lijn uit te komen. Gevolg (in het verleden, BULLRUN).

De situatie links en rechts lijken erg op elkaar, maar is dit een garantie voor succes? Het verleden brengt helaas geen garantie voor de toekomst maar dat het een bullish-sign is, is duidelijk!

Conclusie chart: BULLISH

Bitcoin (BTC) daggrafiek 2

Op deze uitgezoomde daily chart gebruiken wij de ichimoku-cloud indicator.  Met de indicator kan een trader in een keer de trend, het momentum en omslagpunten op de chart herkennen. Als we links beginnen zien we dat de cloud (het wolkje) van groen naar rood veranderd.

Wat volgt hierna? DUMP! Als we naar het midden van de chart kijken zien we het omgekeerde. Het wolkje veranderd van rood naar groen. Wat volgt hierna? PUMP! Rechtsboven zien we hetzelfde, van groen naar rood, DUMP. Maar nu komt het; de cloud is zojuist van rood naar groen geswitched, wat zal dit betekenen…?

Conclusie chart: BULLISH

Bitcoin (BTC) daggrafiek 3

We pakken de daily chart nu van iets dichterbij. Je ziet hier dezelfde ichimoku-cloud indicator switchen van rood naar groen. Maar daarnaast zien we een schuin oplopende trend (gemarkeerd in roze). Zoals we hier kunnen zien blijft de prijs perfect binnen de trend, ook na het dumpje van afgelopen weekend.

Daarnaast zien we dat de prijs boven de 21EMA blijft (zwarte lijn), boven de Tenkan-Sen (groene lijn) & dat we vanaf een duidelijke support gebounced zijn (middelste roze horizontale zone). Het is nu zaak dat we de resistance, beginnend bij de 10.400/10.500, weer gaan opzoeken en breken.

Conclusie chart: BULLISH

1000 euro aan Bitcoin kopen zonder commissie? Ga aan de slag bij Bitvavo

Bitcoin 4-uursgrafiek

En tot slot de 4h chart. 10.100 is het level waar we boven willen blijven. Het oogje op ~10.000 moeten we in de gaten houden. Als deze breekt worden we short-term bearish. Als de ~10.100 een duidelijke flip maakt van resistance naar support (wanneer de prijs hier boven komt en hier vanaf bounced) zijn we short term bullish.

Conclusie chart: NEUTRAAL.

Over CryptoCurrencyNederland

Meer praten over TA’s, Charts en Traden, ga naar het chatkanaal op Telegram of naar het TA-kanaal.

bitcoin kopen

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!