bitcoin update nieuws btc

Bitcoin (BTC) analyse: ‘Koers nog steeds in bullish trend tot $9.100’

Gaat de bitcoin (BTC) koers de support bij $9.500 houden of niet, is een vraag die menig belegger deze dagen bezighoudt.

Op maandagmiddag lag de voorlopige bodem bij $9.467 (Bitstamp) en vandaag handelt de koers boven de $9.700. Margin Traders NL bespreekt de belangrijkste timeframes in de onderstaande analyse.

Bitcoin (BTC) weekgrafiek

Als we kijken naar de weekgrafiek dan is duidelijk dat de trend van Bitcoin omhoog is (zie onderstaande grafiek 1, red.). Een belegging in Bitcoin is in de meeste gevallen ook winstgevend geweest als we terug kijken naar afgelopen jaren.

Wij bevinden ons nu in een consolidatiefase sinds het koersrecord van eind 2017 en naderen de Apex van een symmetrical triangle patroon dat zich aan het vormen is.

Het onderstaande oranje vak is een belangrijk punt om in de gaten te houden. Het zijn niet alleen de weerstand levels die zich hier bevinden, maar ook fibonacci reversal levels, de top trendlijn en de bekende CME futuregaps.

Kunnen de bulls in deze zone geraken? Die vraag is lastig te beantwoorden. Wel kunnen wij de trend blijven traden en targets instellen gebaseerd op historie en measured moves.

Bitcoin weekgrafiek, afbeelding 1

Bitcoin of cryptovaluta kopen? Ga naar StormGain en maak rendement!

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Voor de daggrafiek kijken wij naar de Bitcoin dominantie chart (zie onderstaande grafiek 2). Die grafiek is namelijk erg belangrijk in het bepalen of het handig is om kleinere cryptovaluta te traden. De dominantie van Bitcoin zit in een opwaarts kanaal sinds begin 2018, maar neemt nu wat af en ligt op 62,3% volgens Coinmarketcap.

Het eerstvolgende target ligt rond de 60%. Doorgaans betekent dat andere cryptovaluta meer ruimte krijgen op de markt. Niettemin blijft bitcoin in een bullish patroon verkeren.

Bij een breakout neemt de dominantie van BTC direct toe. Hou dus de bitcoin dominantie altijd goed in de gaten om verrassingen te voorkomen.

Bitcoin daggrafiek, afbeelding 2

1000 euro aan Bitcoin kopen zonder commissie? Ga aan de slag bij Bitvavo

bitcoin meester

Bitcoin (BTC) 4-uursgrafiek

Als we naar het korter tijdframe kijken, is zichtbaar dat bitcoin in een lastig parket zit na de flinke stijging van $9.075 naar $10.500 (tussen 4 en 13 februari, red.)

In de grafiek is de rising wedge zichtbaar, een bearish patroon dat duidt op een tijdelijke correctie van de koers (zie onderstaande grafiek 3). Hoe lang gaat deze afkoelingsperiode duren? We zien dat BTC een pullback maakt, maar de opwaartse trend blijft voorlopig nog in takt.

De groene zones gebruiken wij veelal om toe te voegen aan lopende posities. Een short positie openen in de top range was ook mogelijk.

Maar dat heeft niet niet onze voorkeur, omdat wij er de voorkeur aan geven de trend te traden. Een simpele methode om je win/loss ratio naar eigen hand te zetten, omdat de trend in je voordeel is.

Bitcoin 4-uursgrafiek, afbeelding 3

‘Buy the dip’

Bitcoin is bullish, ondanks de pullback die nu aan de gang is. Mocht de correctie zich doorzetten, dan zijn de levels bij $9.100, $8.200 en $7.500 belangrijk om in de gaten te houden.

Zodra bitcoin op een groter tijdframe lagere toppen en lagere bodems gaat creëren, is er sprake van een trendbreuk. Tot die tijd blijven wij bullish op BTC.

1000 euro aan Bitcoin kopen zonder commissie? Ga aan de slag bij Bitvavo

Over Margin Traders NL

Dagelijks de grote vraag “Wat Bitcoin doen? “. “Wat wordt de nieuwe all-time-high?” Hebben we de bodem al bereikt? En ga zo maar door. Wij van Margin Traders voorspellen geen koers. De koers is al zichtbaar, namelijk de trend. Voor ons is er maar één belangrijke vraag: Waar komen we vandaan?

Vervolgens zoek je de best mogelijke entry en trade je de trend die zichzelf keer op keer kenbaar maakt als je de achterliggende toppen en bodems gebruikt als uitgangspunt.  Deze trends zijn te vinden op hoog en op laag tijdframe waardoor de manier van kijken tal van trademogelijkheden biedt.

Margin Traders NL is een traderscollectief van ervaren fulltime traders. Het team van Margin Traders NL bespreekt dagelijks de crypto-charts met haar leden alsmede nieuwe en lopende trades.

Disclaimer: dit is géén financieel advies. Een belegging in cryptovaluta is risicovol. 

bitcoin kopen
Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!