bitcoin BTC koers update prijs

Bitcoin (BTC) analyse: koers toont veerkracht en test weer $10.000

Na een flinke afwijzing de afgelopen week van het belangrijke level van $10.000 maakte Bitcoin (BTC) een aardige zakker.

De zeer sterke resistance van $9.600 leek wellicht in de weg te staan voor een nieuwe stijging. Maar niets is minder waar en de koers ligt sterk en stabiel boven de $9600 wat inmiddels dient als support.

Een nieuwe test van $10.500 lijkt weer dichtbij te komen. Het level welke in het verleden al meerdere keren niet doordringbaar leek te zijn. En een eind maakte aan een bull trend. Ondanks dit gegeven lijken bulls weer klaar te zijn voor een nieuwe pump. Wellicht om eindelijk stabiel door te stijgen richting $11.000.

Bitcoin (BTC) daggrafiek

De charts geven op verschillende niveaus flink afwijkende data. Er lijkt op langer termijn een sterk positief signaal te worden afgegeven maar op korte termijn juist een negatief signaal.

Rekening houdend met dit gegeven kunnen we het met elkaar eens zijn dat een langer termijn betrouwbaarder en belangrijker is.

Gekeken naar de daily chart van Bitcoin zien we de flinke afwijzing en sterke herstel dicht op elkaar liggen. Bears waren niet in staat om de prijs verder naar beneden te drukken.

De maandelijkse Fibonacci pivot op R38 biedt momenteel een sterke support. Dat level ligt tevens op $9600. Al eerder besproken als belangrijk punt.

Bitcoin daily chart 23 februari 2020

Consolidatie of correctie?

Het zakken tot $9.600 heeft ervoor gezorgd dat momentum indicators zijn gereset en bulls hebben kunnen opladen. Er is weer genoeg ruimte voor een stijging.

Een daling lijkt onwaarschijnlijk en bearish volume is flink afgenomen. Op langer termijn zal een nieuwe test van $10.500 waarschijnlijk zijn. Met wellicht een doorbraak richting $11.000.

Als we een stuk verder inzoomen en de hourly chart van Bitcoin erbij pakken, zien we dat de koers vanochtend een flinke push omhoog heeft gemaakt.

Wat ervoor zorgt dat momentum indicators flink richting overbought regionen zijn gestegen. Een teken dat er op korte termijn consolidatie of een retrace op de loer ligt.

Bitcoin hourly chart 23 februari 2020

1000 euro aan Bitcoin kopen zonder commissie? Ga aan de slag bij Bitvavo

bitcoin meester

Nieuwe test van $9.600?

Een nieuwe test van $9600 alvorens de koers echt omhoog zal breken zou logisch kunnen zijn. Het level is sterk genoeg om een retrace te kunnen opvangen. Wat bulls meer kracht en mogelijkheid geeft voor de langverwachte doorbraak omhoog.

We kunnen de afgelopen daling dus zien als bullish. Met als doel om support levels te testen en momentum te genereren voor een nieuwe stijging. Een daling onder de $9.600 lijkt onwaarschijnlijk en heeft genoeg ondersteuning tot eventueel $9.000.

Een stijging zal zorgen voor een test van $10.500 en wellicht een doorbraak naar $11.000. Er ligt een interessante week op de loer voor de prijs van Bitcoin!

bitcoin kopen
Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!