bitcoin planeet koers update prijs btc

Bitcoin (BTC) analyse: de strijd om $10.000 is losgebarsten

Na een zeer indrukwekkende stijging van Bitcoin (BTC) begin dit jaar richting de $10.000 zien we flinke reacties ontstaan rond dit level. Met veel volume en flinke orders beginnen bears de $10.000 te verdedigen. Hierdoor lijkt het voor de optimistische bulls geen eenvoudige weg naar boven meer te zijn.

Na een flinke weerstand en afwijzing lijkt de koers zich redelijk staande te houden rond $9.600. Een belangrijke support als resistance. Mocht deze niet standhouden dan lijkt het niet uitgesloten dat de koers nogmaals onder de $9.000 terecht gaat komen.

Bitcoin (BTC) analyse

Sinds het aanraken van $10.000 begin deze maand heeft de koers het moeilijk met het doorbreken van een belangrijke weerstand rond $10.500. Na meerdere keren testen van deze weerstand heeft de prijs een flinke klap gehad.

Met het dalen van $1.000 binnen een candle richting de $9.000 lijkt het definitief breken van $10.000 weer verder weg. Al lijkt de prijs zich momenteel sterk staande te houden, net onder een belangrijke weerstand van $9.600. Het breken hiervan kan opnieuw zorgen voor een push omhoog.

Gekeken naar de daily chart van Bitcoin zien we de flinke reactie op het niet breken van $10.500 met een klein herstel richting de eerstvolgende weerstand.

Terugkijkende zien we dat dit level rond $9.600 ook in november 2019 een zeer sterk en lastig punt was voor de koers. Deze wist toen niet te breken en zorgde voor een flinke tegenslag en daling richting $6.000. Het is een belangrijk level voor de koers op korte termijn.

Bitcoin of cryptovaluta kopen? Ga naar StormGain en maak rendement!

Bitcoin daily chart 20 februari 2020
bitcoin meester

Meerdere vangnetten voor bitcoin

Kijkende naar momentum indicators lijkt de druk van verkooporders af te nemen en lijkt de koers zich langzaamaan klaar te maken voor het opnieuw breken van dit level.

Mocht dit het geval zijn dan is een nieuwe test richting $10.000 zeer waarschijnlijk met wellicht een definitieve doorbraak omhoog. Al kan de koers het wederom niet halen en is een daling richting $9000 als eerste echt sterke support mogelijk.

Gekeken naar een lagere timeframe van Bitcoin zien we meerdere vangnetten waarop de koers staande kan gaan houden. Een daling zal waarschijnlijk niet snel gaan of resulteren in een fake-out.

Om flink wat mensen uit de markt proberen te schudden. Hier verdienen market makers vaak veel geld aan en zo kunnen ze nog meer Bitcoin kopen op lagere prijzen alvorens de markt weer zal stijgen.

1000 euro aan Bitcoin kopen zonder commissie? Ga aan de slag bij Bitvavo

Bitcoin hourly chart 20 februari 2020

Nieuwe test voor $10.000?

Een wat onzekere markt met vele mogelijkheden dus. Waarbij we op een belangrijk punt zitten van $9.600 welke de toon kan en zal gaan zetten voor de komende weken.

Het omhoog breken van dit level zorgt voor nieuwe testen van $10.000 en een sterke support. Maar het verder zakken van de koers kan de flinke afwijzing bevestigen.

Met dan hoogstwaarschijnlijk nieuwe lagere levels onder de $9.000 of wellicht lager. Het is belangrijk hoe de koers de komende uren en dagen gaat reageren.

bitcoin kopen

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!