bitcoin mining btc

‘Bitcoin mining verplaatst zich van China naar VS’, aldus asset manager

Barry Silbert, oprichter van Grayscale Investments, ziet een shift in het gedrag van bitcoin miners. Steeds vaker verhuizen zij vanuit China naar de VS en Canada. Grayscale heeft 285.000 BTC in kas voor beleggers.

Silbert vertelde dit tijdens een online presentatie.

Mining

Bitcoin miners zijn afhankelijk van de stroomvoorziening. Zonder goedkope energie is het lastig om winst te maken. Daarom centreren de datacentra zich vaak in gebieden waar bijna niemand woont en er een energieoverschot is.

Toch spelen er ook andere factoren mee. Je hebt ook te maken met overheden, weersomstandigheden en andere lokale factoren wanneer je als bitcoin miner aan het werk gaat. Begin dit jaar kwam het bericht naar buiten dat bitcoin miners Iran verlieten vanwege de ruzie met Amerika.

Verhuizen

Silbert ziet een verandering: ondernemers kiezen steeds vaker voor Noord-Amerika als locatie: ”Over de laatste drie tot zes maanden zien we een shift. Veel mining activiteiten gaan weg uit China, met name naar de VS en Canada.”

Voorlopig zijn de meeste miners echter nog altijd gevestigd in China. Ook de productie van de mining hardware vindt voornamelijk plaats in het land.

bitcoin meester

Barry Silbert

Silbert heeft nog een andere interessante mening: ‘Bitcoin profiteert juist van wildgroei aan centrale, digitale bankmunten’. Hij ziet de initiatieven van centrale banken niet als een gevaar voor bitcoin, maar juist als een voordeel.

‘Stel dat er in de wereld op den duur 80 verschillende centrale bank coins zijn. Dat heeft tot gevolg dat elke financieel adviseur deze nieuwe asset moet opslaan en erin wilt handelen. Daar gaat men nieuwe infrastructuur voor bouwen, die ook toepasbaar is voor bitcoin handel en opslag.

Barry Silbert

De vraag is echter: wil je als bitcoiner de infrastructuur van de centrale banken wel gebruiken?

Praat gezellig mee op Telegram.

Mis niks meer!
Invalid email address
Handel met negatieve fees en verdien!

Paymium lanceert een actie voor Bitcoin beleggers

Ontvang 0,1% vergoeding voor elke succesvolle limietorders die je plaatst!

Doe mee aan de bitcoin revolutie.

Paymium is de oudste en grootste bitcoin beurs van Frankrijk en bestaat al sinds 2010.

Maak nu een gratis account aan!