‘Finse douane heeft $15 miljoen aan Bitcoin (BTC) in kas maar wil niet verkopen’

De Finse douane (Tulli) heeft 1.666 bitcoin (BTC) in bezit. De overheidsdienst nam jaren geleden bitcoin in beslag na een drugsvangst maar hebben deze nog altijd niet verkocht.

De Amerikaanse politie pakt dat anders aan, zij verkopen regelmatig BTC in veilingen en zijn daar over de jaar miljarden (!) door verloren.

Bang voor criminaliteit

Tulli is naar eigen zeggen bang om de BTC te verkopen. Eerdere plannen om in 2018 de bitcoin te veilen werden afgeblazen omdat men bang is dat het geld weer in handen komt van criminelen.

Pekka Pylkkanen, financieel directeur van Tulli, vertelt tegenover publieke omroep Yle hun beweegredenen: “Vanuit ons perspectief zijn de problemen met BTC vooral gerelateerd aan witwassen. Kopers van cryptocurrency gebruiken ze zelden voor normaal gebruik.”

Onzin?

De angst regeert hier. En ook onwetendheid, want uit een onderzoek van een Brits onderzoeksbureau en Massachusetts Institute of Technology (MIT) bleek dat criminelen slechts een klein aandeel hebben in alle bitcoin transacties.

Slechts 2% van 200.000 bitcoin-transacties bleek van illegale aard na hun onderzoek. Nog steeds voor sommigen misschien een relatief groot percentage, maar dat betekent dat 98% van de transacties niet kon worden gekoppeld aan criminele activiteiten.

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!