6 Bitcoin (BTC) ondernemers staan in de Global Rich List 2020

Hurun publiceerde woensdag de Hurun Global Rich List 2020. Hurun rangschikt hiermee alle miljardairs op de wereld in dollars. De lijst bevat de 2.817 rijkste mensen met $1 miljard of meer op 31 januari 2020.

Hurun Global Rich List bevat zes cryptocurrency miljardairs. De lijst kent twee nieuwe crypto gezichten met een netto waarde van meer dan een miljard.

Crypto industrie

Volgens de lijst zijn vier van de zes rijke uit de bitcoin industrie  van een grote cryptobeurs. Zhao Changpeng (CZ) is de 42-jarige oprichter van de beurs Binance. Zijn bedrijf groeit gestaag en volgens Hurun heeft hij nu een waarde van $2.6 miljard. Een verdubbeling van het jaar hiervoor.

Crypto rich list

De tweede op de lijst is Zhan Ketuan van Bitmain. Hij is de man achter de grootste bitcoin mining fabrikant en is zo’n $1.6 miljard waard. Zijn waarde is wel met 41% gedaald, een jaar geleden waren al zijn bezittingen nog $2.7 miljard.

Daarmee was Zhan in 2019 nog de nummer 1 als het gaat om rijke crypto ondernemers. Mede-ondernemer Wu Jihan stond nog derde vorig maar, maar die is sinds zijn vertrek bij Bitmain uit de lijst gekukeld.

Big business

De andere op de crypto lijst zijn Xu Mingxing ($1.4 miljard) van cryptobeurs OKcoin, Chris Larsen ($1.3 miljard) van fintech-bedrijf Ripple, Lin Lin ($1.1 miljard) van de beurs Huobi en de Amerikaanse ondernemer Brian Armstrong ($1 miljard) van Coinbase.

De industrie rondom bitcoin en andere cryptomunten groeit door. De prijzen rezen de afgelopen jaren de pan uit en daar hebben verschillende ondernemers de vruchten van geplukt.

Hurun Global Rich List

De Hurun Global Rich List staat bekend als de Chinese versie van de Forbes rich list. Er staan miljardairs uit 71 landen op de lijst van dit jaar. Amazon oprichter Jeff Bezos staat voor het derde jaar op één met een waarde van $140 miljard.

Bernard Arnault ($107 miljard) van LVMH, Bill Gates van Microsoft ($106 miljard) en de beroemde investeerder Warren Buffett ($102 miljard) complementeren de top 4 van de rijkste mensen op aarde.

Buffett heeft overigens weinig interesse in bitcoin: ‘Cryptocurrencies hebben geen waarde’.

Bron: 8BTC

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!