Huobi exchange gaat bitcoin verkopen in Argentinië

Huobi Argentina opent vandaag de handel in bitcoin (BTC) met de Argentijnse peso (ARS) en stablecoin Tether USDT.

Bitcoin in Argentinië

Een nieuwe marktplaats moet het voor inwoners in Argentinië gemakkelijker maken om bitcoin te kopen. Crypto is populair in het land. Volgens Statista bezit 16% van de bevolking cryptovaluta, in Nederland ligt dat op circa 3%.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De exchange is aangesloten op alle banken in het land, waar hyperinflatie heerst. Op de beurs is het aankopen van bitcoin mogelijk, maar de handel staat centraal. Zo komt de exchange binnenkort ook met leverage voor handelaren. Die kunnen dan tot vijf keer de inleg (x5) speculeren op de bitcoin koers.

Huobi is in 2013 opgericht in Beijing heeft nu kantoren in onder andere Hongkong, Singapore en Japan.

De beurs ziet Argentinië als dé hub voor Latijns-Amerika. Daar heerst een oplopende concurrentie met Binance. Onlangs maakte manager Josh Goodbody de transfer van Huobi naar Binance.

Argentinië

De crypto exchange heeft in september de vestiging geopend. In november zijn er plannen aangekondigd voor een datacenter in het land. Een investering van 100 miljoen dollar.

Huobi Global verhandelde de afgelopen 24 uur 2,3 miljard dollar aan cryptovaluta, voornamelijk bitcoin en ether.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...