bitcoin BTC Galaxy hedgefonds

‘Bitcoin van veiling Amerikaanse politie is oorzaak dump naar $9.312’ aldus analist

De US Marshals Service veilde eerder deze week miljoenen aan Bitcoin, waarvan een deel afkomstig is van drugsgeld. Is deze verkoop de oorzaak van de crash van gisteren?

Bitcoin daling

Als je het Bitcoin nieuws een beetje hebt gevolgd, zijn er twee opvallende dingen gebeurt die met elkaar in verband te brengen zijn. De prijs van BTC daalde van $10.000 naar $9.312 en de Amerikaanse Marshals Service kondigde aan dat het $37 miljoen aan BTC heeft geveild. Een analist van eToro ziet een relatie tussen beide nieuwtjes.

“Simpel gezegd, de prijsdaling van bitcoin gisteren was te wijten aan een dump in de markt,” vertelde Simon Peters van eToro aan Decrypt.

“Dit volgde op een aankondiging van de United States Marshals Service eerder deze week waarin stond dat ze ongeveer 4.000 BTC (ongeveer $37 miljoen) hadden verkocht die in beslag waren genomen uit strafzaken.”

Op 18 februari verkochten de Amerikaanse Marshals 4.041 Bitcoin die autoriteiten in beslag hadden genomen. Lees hierover meer in de originele berichtgeving.

Elke geïnteresseerde partij kon zich aanmelden voor de veiling. Deelnemers moesten wel $200.000 borg betalen. Ook was er goedkeuring nodig van de USMS om mee te doen, ze willen immers niet dat de BTC in ‘verkeerde’ handen komt.

1000 euro aan Bitcoin kopen zonder commissie? Ga aan de slag bij Bitvavo

Afkomst geld

Een deel van het geld was gerelateerd aan de verkoop en distributie van drugs. Zo ging er bijvoorbeeld voor meer dan $200.000 aan crypto verkocht van een drugsdealers uit Alabama in de verkoop.

Tyler Lee Ward en Henry Long Nguyen werden in mei 2019 gevangengezet wegens “samenzwering met de verkoop van de drug Alprazolam”, volgens een persverklaring van het ministerie van Justitie.

“Analisten vreesden dat de winnaar van de veiling het geld mogelijk zou kunnen winnen verkrijgen door de bitcoin op een pen markt op een beurs te verkopen. De munten werden namelijk onder de marktprijs verkocht,” zei Peters.

Je bitcoins veilig opslaan, breng een bezoekje aan de website van Ledger!

Alert

Whale Alert tweette dinsdag dat 6.000 Bitcoin van een onbekende wallet naar Bitfinex is overgedragen. Dat is een Twitter-account die opvallend grote transacties op verschillende blockchains volgt en meldt. Er gingen direct geruchten dat dit met deze zaak te maken zou hebben.

De veiling ging echter over iets meer dan 4.000 Bitcoin die verdeeld was in verschillende biedingen. Paolo Ardoino, de CTO van Bitfinex, meldde na enkele uren dat het hierbij ging om een interne transactie van de cold naar de hot wallet

Bron: Decrypt

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!