bitcoin btc whale koers alert coinbase

Bitcoin whale verstuurt 47.452 BTC ter waarde van miljoenen dollars voor slechts $0,68

Gisteren verstuurde er weer eens een whale flink zijn geld via het Bitcoin netwerk. Het ging om maar liefst 47.452 BTC wat is opgenomen vanuit cryptbeurs Bittrex. En wat kostte deze betaling? Het ging om transactiekosten van van $0,68.

Bitcoin whale

Op Twitter is er een bot die grote transacties trackt. Deze betalingen worden automatisch met de wijde wereld gedeeld middels een tweet:

Toen de Bitcoin op een nieuwe ontvangstadres aankwam, werd het geld direct weer doorgestuurd naar een ander adres. Het ging om een betaling van in totaal $414 miljoen(!)

De totale vergoeding voor deze opname was slechts $0,68. Dit lijkt de ‘nieuwe standaard’ te zijn op het netwerk. En mooier nog: er is geen bank of betalingsprovider die deze betaling heeft hoeft goed te keuren.

Je bitcoins veilig opslaan, breng een bezoekje aan de website van Ledger!

bitcoin meester

Goedkope betalingen

Op Twitter is er ook een ander bot die ieder uur laat weten veel sats je een betaling mee moet geven om direct uit de mempool opgepakt te worden.

Op het moment dat er weinig transacties zijn die nog níet zijn verwerkt, hoef je minder te betalen om jouw betaling bovenin de lijst (mempool) te krijgen. Miners pikken namelijk de transacties uit de pool met de hoogst ingestelde transactiekosten.

Zoals je kunt zien kost het $0.42 om een betaling direct te laten verwerken. Heb je geduld en kun je een uurtje wachten, dan heb je aan $0.29 genoeg. In alle andere gevallen heb je genoeg aan 1 sat per byte, wat neer komt op 2 dollarcent per betaling.

SegWit in Bitcoin

Een van de redenen dat de betalingen goedkoper zijn geworden is door de adoptie van SegWit. Eerder deze maand bereikte het namelijk een nieuw record van ~60%.

Bekijk segwit.space voor de laatste statistieken. SegWit staat voor Segregated Withness (lees meer).

Met SegWit worden transacties effectiever in een block geplaatst. Daardoor kunnen er meer transacties verwerkt worden tegen lage kosten. Ook de implementatie van Schnorr signatures kan dit proces voor on-chain transactie efficiënter maken.

1000 euro aan Bitcoin kopen zonder commissie? Ga aan de slag bij Bitvavo

Lightning Network

Door de implementatie van SegWit was het mogelijk om het Lighnting Network (LN) voor Bitcoin te maken. Dit is nog zo’n oplossing waardoor je goedkope betalingen kunt doen.

Een veel verteld narratief is dat de échte grote betalingen via de mainchain gedaan moeten worden. Deze betalingen kunnen worden getrackt door bots en deze zijn zichtbaar voor ‘iedereen’. Bitcoin is immers pseudoniem. Het zijn echte settlement transacties die op deze mainchain moeten plaatsvinden.

Als het gaat om een betaling voor jouw koffie op het station, is Lightning de oplossing. Dit zijn razendsnelle betalingen tegen nauwelijks kosten. Lightning is echter nog in beta en eerder deze maand kwamen er meerdere problemen aan het licht.

Er zijn potentiële vector attack, LN lijkt heel erg centraal aangestuurd te zijn en er zitten meerdere kinderziektes in.

Hoe zie jij de toekomst van Bitcoin betalingen voor je? Is Bitcoin slechts een belegging of ook echt een ruilmiddel? Laat het ons weten in onze Telegram chat en praat mee!

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!