Bitcoin ontwikkelaar krijgt financiële steun van cryptobeurs OKcoin voor werk aan protocol

Cryptobeurs OKcoin gaat een Bitcoin ontwikkelaar steunen in het werk dat hij doet. In een blogpost delen ze het nieuws dat ze Fabian Jahr tegemoet gaan komen met financiële steun vanuit de Independent Developers Grant. Daarmee gaat de exchange onder andere Square Crypto achterna.

Bitcoin developer

Bitcoin is een decentraal protocol wat geen baas, CEO of eigen kantoorpand heeft. Toch zijn er wel veel bedrijven gebaad bij het succes van de grootste cryptomunt. Hun businessmodel is gebouwd op Bitcoin en daarom is het belangrijk dat de ontwikkeling ervan door blijft gaan.

In de blogpost beschrijft OKcoin het als volgt:

“De missie van OKCoin is om digitale assets voor de wereld toegankelijk te maken. Om dit te bereiken, moeten de activa en de onderliggende infrastructuur technologisch gezond zijn. We ondersteunen de groei van crypto al door eenvoudige fiat-onramps naar het ecosysteem te bieden via onze uitwisseling.”

Nu wil de beurs haar bijdrage aan een gezond ecosysteem verder uitbreid door onafhankelijke ontwikkelaars te ondersteunen. En dat is een prachtig voorbeeld waarom Bitcoin bestaat. Het is namelijk bedacht door een aantal individuen die vrijwillig sleutelden aan het protocol.

1000 euro aan Bitcoin kopen zonder commissie? Ga aan de slag bij Bitvavo

Fabian Jahr

Met de lancering van de onafhankelijke Developer Grant wil de cryptobeurs een bijdrage gaan leveren aan de ontwikkelaars. Bitcoin Core-ontwikkelaar Fabian Jahr is de eerste gelukkige.

Fabian Jahr is een Bitcoin Core-ontwikkelaar uit Berlijn. Hij begon zijn carrière in BTC in 2016.

Als de eerste ontvanger van de subsidie zal Fabian zich concentreren op de ontwikkeling van de codebase  van Bitcoin Core. Verder zal hij zorgen voor de verbetering van de documentatie voor nieuwe ontwikkelaars.

“We hopen dat onze beurs hem zal helpen om zijn innovatieve werk voort te zetten – zoals zijn Lighting Vending Machine.

In de blogpost kun je het interview lezen met de COO van OKCoin over de hulp die het ontwikkelaars wil bieden.

Je bitcoins veilig opslaan, breng een bezoekje aan de website van Ledger!

Andere initiatieven

Er zijn al meer soortgelijke initiatieven aan de gang. Square Crypto helpt namelijk de anonieme bitcoin (BTC) ontwikkelaar ‘ZmnSCPxj’ met financiële steun. In een serie aan tweets brengt Square Crypto het goede nieuws naar buiten. Eerder vorig jaar trok het bedrijf ook al een aantal ontwikkelaars aan.

ZmnSCPxj kan door de toezegging uit de hoek van Dorsey zijn baan op zeggen en zich vol gaan richten op de ontwikkeling van het Lightning Network en bitcoin.

De developer draagt al twee jaar bij aan het protocol van Lightning en heeft daar nog nooit een vergoeding voor gehad. Daar is sinds december vorig jaar dus verandering in gekomen.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel en gemakkelijk

Maak een gratis account aan bij Coinmotion en betaal slechts 0,1% commissie voor jouw bitcoin in de eerste maand.

Maak nu een gratis account aan!