bitcoin btc koers correlatie

Bitcoin (BTC) Update: Gaan we opnieuw $10.000 aantikken?

Door John van Meer (De Bitcoin Consultant) – De koers is na wekenlange stijgen op een belangrijk steunpunt aangekomen. Steun houden is vliegen, support breken is snel naar beneden. We zitten op dit moment nog boven de $9.600.

Wat gaat de koers van bitcoin doen? We bekijken de grafieken en bespreken de mogelijke scenario’s.

Bitcoin koers wekelijkse grafiek

Op de wekelijkse grafiek (figuur 1) is te zien dat de koers na wekenlange stijging vanaf $6.400 eindelijk een correctie aan het maken is. De vraag is, hoe ver trekken we terug? 

Op het moment is de koers teruggetrokken naar de groene box wat eerder sterke support, maar ook resistance was. Nu lijkt het weer support te zijn. Een derde week verder consolideren met support op de 0.382/$9.100 zou in mijn ogen een perfecte target zijn voor een pullback in deze laatste bull beweging. 

Als we op de wekelijkse onder de groene box sluiten dan zie ik de koers vrij snel terugvallen richting de 21EMA/0.5Fib niveau rond de $8.700. Hier zit ook nog een niet gevuld CME futures gap. Hier zouden we dan ook een higher low vormen.

Na de gevormd higher low verwacht ik dat we doorgaan in ieder geval richting de 0.5 FIb (rood) op $11.400.

Figuur 1: De corrigeert waarbij de 0.382 en 0.5 Fibonacci niveaus mijn potentiële targets zijn.
bitcoin meester

Bitcoin prijs dagelijkse grafiek

Op de dagelijkse grafiek (figuur 2) zit de koers na weken van uptrend in een downtrend, wat volkomen normaal is om een higher low op de wekelijkse grafiek te vormen. Ik schreef vorige week al dat als de $9706 wordt gebroken dat we de uptrend zouden verliezen.

Iets uitgebreider vertel ik hierover in de video analyse van gisteren. Er is ook een golden cross geweest van de 50DMA met de 200DMA. Deze heeft in het verleden ook bearish actie gegeven om daarna pas weer te gaan stijgen.

Bullish scenario

In het meest bullish scenario blijft de koers support houden van de groene box en hebben we de higher low gevormd op de wekelijkse grafiek, maar dat is geen waarschijnlijk scenario.

De kans is groter dat de koers de dagelijkse downtrend voortzet naar de 0.382 fib level op $9.107 om vervolgens daar potentieel een ommekeer te hebben in de trend. Dat betekent dat we hier nu een lower high zullen vormen en daarna een lower low richting de $9.100.

Bearish scenario

In het bearish scenario breken zowel de groene box en .382 Fib als support. Dan zie ik de koers dus vrij snel afzakken naar de 200DMA/$8850 en 0.5 Fib op $8700 zoals hierboven genoemd op de wekelijkse grafiek.

Figuur 2: De koers zit in een downtrend en moet support houden van de groene box en 0.382 Fib.

Bitcoin prijs 4-uur grafiek

Op de 4-uur grafiek (figuur 3) zijn er uitschieters geweest naar de 200MA en dat lijkt voor nu de sterke support te zijn voor de koers. Maar ook op de 4-uur grafiek is er een downtrend, en zodra er een uptrend is dan is het mogelijk dat de lower high op de dagelijkse grafiek hoger wordt gevormd dan de $9.800.

Maar het meer waarschijnlijke scenario is dat er een lower low wordt gevormd richting de 200MA en daarna de $9.100. 

Figuur 3: Gaat de bovenkant van de groene box support breken?

Wat gaat bitcoin doen?

Uiteindelijk is voor mij het meest waarschijnlijke scenario dat de correctie voortzet richting de 0.382 FIb op $9.100. Als we op de dagelijkse grafiek onder de $9.100 sluiten zie ik de koers snel richting de 200DMA ($8.850) en 0.5 Fib/$8.676 dalen.

Zodra dat gebeurd is wordt er een higher low gemaakt op de wekelijkse grafiek en kan de uptrend richting $11.400 worden voortgezet.

John van Meer

De Bitcoin Consultant, John van Meer, is al jaren bezig om het grote publiek over cryptocurrency te onderwijzen door middel van webinars en seminars en online cursussen. De nieuwste is de online trade cursus waarmee je de grafieken leert lezen en tools gebruiken om te traden!

 

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!